Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 10:28

Επιμορφωτική συνάντηση με θέμα τις συγκρούσεις στην παιδική ηλικία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή του συνόλου των εκπαιδευτικών των Νηπιαγωγείων της Νάουσας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στον πολυχώρο πολιτισμού Χρήστος Λαναράς η επιμορφωτική συνάντηση με θέμα«Οι συγκρούσεις στην παιδική ηλικία και στρατηγικές διαχείρισης τους» από την κ. Άννα Βαμβάκη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 του 3ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας.

Η σύγκρουση αφορά ένα αρνητικό φαινόμενο  που μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία και στην παραγωγικότητα μιας ομάδας ατόμων. Ο πιο απλός ορισμός της σύγκρουσης είναι η διαμάχη μεταξύ ατόμων, ομάδων ή και ακόμη ανάμεσα σε ένα άτομο και τον εαυτό του.

Σκοπός των  επιμορφωτικών συναντήσεων, υπογράμμισε η κ. Βαμβάκη,  είναι η υποστήριξη των  εκπαιδευτικών  στην ανάπτυξη στρατηγικών,  ώστε μέσα από αυτές να δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν θετικούς τρόπους για να επιλύουν τις διαφορές τους – δεξιότητα που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στη μετέπειτα ζωή τους.

Η επιμορφωτική συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και συζήτηση σχετική με τις κατάλληλες στρατηγικές αντιμετώπισης του φαινομένου.