Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 20:28

Νάουσα, η πόλη του Οίνου 2022

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

09 – 10 – 11 Δεκεμβρίου 2022

Ο Νοέμβριος ξεκίνησε με την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου και ο Δεκέμβριος ξεκινάει με τη μεγάλη γιορτή της βορειοελλαδίτικης ποικιλίας στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στη Νάουσα. Από Παρασκευή 09 έως και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, η καρδιά των xinomavristasχτυπά στη «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ» που θα φιλοξενηθεί στο Κτήριο «ΕΡΙΑ», στην ιστορική πόλη της Ημαθίας.

Η πρώτη ημέρα του γιορτινού τριημέρου έχει… partyκαλωσορίσματος! Από όπου και αν έρχονται οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να αφήσουν πίσω τη ρουτίνα της δουλειάς και την κούραση του ταξιδιού, διασκεδάζοντας με μουσική, φαγητό και φυσικά Ξινόμαυρο, στο πανέμορφο χώρο «ΚΑΜΙΝΙ».

Το Σαββατοκύριακο, το Ξινόμαυρο της Νάουσας θα είναι στο ποτήρι των επισκεπτών. Όλοι οι ντόπιοι παραγωγοί – μέλη του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, θα βρίσκονται στο Κτήριο «ΕΡΙΑ» σερβίροντας τα κρασιά τους και μιλώντας για το όραμα και τη δουλειά τους με τους οινόφιλους.

Παράλληλα μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων θα πλαισιώσει την έκθεση με στόχο ξεχωριστές γευσιγνωστικές εμπειρίες αλλά και τροφή για σκέψη. Έτσι, ενώ οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σε επίσημη πρώτη το Ξινόμαυρο εσοδείας 2022, οι προκλήσεις της ποικιλομορφίας του Ξινόμαυρου μας βάζει σε μια τυφλή γευστική δοκιμή, με τον DipWSETΚώστα Προβατά, ώστε να διακρίνουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά από τις 4 περιοχές ΠΟΠ του Ξινόμαυρου, Αμύνταιο – Γουμένισσα –Νάουσα Ραψάνη. Μαζί μας θα βρίσκονται και οι Οινοποιοί Αηδαρίνης, Ντούγκου και Συνεταιρισμός Αμυνταίου με κοινό στόχο την μοναδική αυτή ποικιλία.

Θα ταξιδέψουμε στο χρόνο με μία γευστική δοκιμή από το 1974 – 2004 με συνοδοιπόρο τον DipWSETΔημήτρη Μότσο.

Η τέχνη, επίσης θα πλαισιώσει τη Νάουσα πόλη του Οίνου, καθώς θα εκτεθεί μέρος της συλλογής «TheGrapeHarvestSeason2022” από την @Kostello’sArtσε ψηφιακή μορφή , στην αίθουσα Ναιάς στο κτήριο Βετλανς (έναντι του κτηρίου ΕΡΙΑ)

Ακόμη ένα γευστικό τριήμερο καταφθάνει!

Μαζί με τον οικοδεσπότη Σύνδεσμο Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, όλη η πόλη θα κινείται στο ρυθμό της γιορτής του Ξινόμαυρου. Ειδικά μενού και προσφορές από τα τοπικά εστιατόρια και wine bars, αλλά και ειδικές τιμές από επιλεγμένα ξενοδοχεία για τους οινόφιλους που θα επισκεφτούν την πανέμορφη Νάουσα. To τριήμερο θα κλείσει με ανοιχτά τα Οινοποιεία για τους επισκέπτες, προσφέροντας ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ευρώ (για το τριήμερο)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Βλ.πρόγραμμα

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: 50 ευρώ
Περιλαμβάνει welcomeparty, γενική είσοδο και παρακολούθηση όλων των παράλληλων εκδηλώσεων όπου απαιτείται ειδικό εισιτήριο.

 

 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Ελπίδα Παλαμίδα T: 6938 250088

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς της Νάουσας που στηρίζουν έμπρακτα την εκδήλωση με τη συμμετοχή τους.

Τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας.