Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 21:24

Μαθητές του Λαππείου Γυμνασίου στην Πολωνία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματοςERASMUS+ “Code for the environment” 7μαθητές και 2 καθηγητές του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας επισκέφθηκαν από τις 4 ως τις 10 Δεκεμβρίου την Πολωνία και συγκεκριμένα τις πόλεις Πόζναν και Τόρουν.

Συγκεκριμένα, οι τρεις μαθητέςΕμμ. Δάιος, Αθ. Μαμούρης και Κων. Μελιδάκος, και οι τέσσερις μαθήτριες Θ. Μπίλη, Ι. Μπόσκου, Μ. Σαρηγιάννη και Β. Τζουβάρα φιλοξενήθηκαν από οικογένειες οι οποίες τους έφεραν σε επαφή με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Πολωνών.

Παράλληλα γνώρισαν τις παραδοσιακές συνταγές, την πολιτιστική κληρονομιά και τα έθιμα της Πολωνίας, είδαν από κοντά τα εντυπωσιακά αξιοθέατα του Πόζναν, όπως την Πλατεία της Παλιάς Αγοράς, το κάστρο του Zamek, τη μεσαιωνική συνοικία με τα σπουδαίας αρχιτεκτονικής κτίριά της, επισκέφτηκαν το μουσείο κρυπτολογίας Enigma, το χριστουγεννιάτικο Πάρκο και το πάρκο διασκέδασης FlyParkκαι ξεναγήθηκαν στη μεσαιωνική πόλη Τόρουν η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στο Τόρουν επισκέφτηκαν επίσης το μουσείο Pierniki (=μελόψωμου)και το μνημείο Κοπέρνικου, ενώ διασκέδασαν δημιουργικά στο κέντρο διάδοσης των επιστημών και της τεχνολογίας της πόλης.

Το σημαντικότερο όμως όλων ήταν ότι οι μαθητές γνωρίστηκαν με συνομηλίκους τους από την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, συμμετείχαν όλοι μαζί σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αποκόμισαν εμπειρίες και εντυπώσεις που σίγουρα θα τους μείνουν αξέχαστες για όλη τους τη ζωή. Συνοδοί των μαθητών σ’ αυτό το ξεχωριστό ταξίδι ήταν ο υποδιευθυντής του σχολείου, κ. Μάλλιος Γιώργος, και ο καθηγητής Νικολάου Γιώργος.