Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 14:59

Απάντηση του Γιώργου Ιωαννίδη στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Σε απάντηση της επιστολής σας, γνωστοποιώντας παράλληλα στους συμπολίτες μας, την πραγματική εικόνα για πρόσωπα και πράγματα που λάβαν χώρα στη μικρή μας ερυθροσταυρική κοινωνία.

                Ο Ε.Ε.Σ. διοικείται με καταστατικό βασισμένο στις επτά θεμελιώδη αρχές, κώδικα δεοντολογίας  και εγκυκλίους ενώ έχει μέλη και εθελοντές. Την ιδιότητα του μέλους αποκτά ο καθένας  με αίτηση και ενυπόγραφη αποδοχή των θεμελιωδών αρχών, ενώ ο εθελοντής με παρακολούθηση μαθημάτων θεωρητικών και πρακτικών, εξετάσεων και απονομή πτυχίων με απαραίτητη την επικυροποίηση του, με συνεχή εκπαίδευση. Τα τελευταία 18 χρόνια προσφέρω εθελοντικά και με ανιδιοτέλεια τις υπηρεσίες μου πλήρως εκπαιδευμένος, ενώ παράλληλα σαν μέλος προέδρευσα την προηγούμενη διοικητική περίοδο.

Πρώτο μου μέλημα ήταν η εξεύρεση στέγης με αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας το υπ αριθμ πρωτ. 6 της 17/05/2019 έγγραφό μας και με επανειλημμένες τόσο προσωπικές όσο και μελών της διοίκησης συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις στον Υφυπουργό Οικονομικών  και τις υπηρεσίες του. Το ότι τελεσφόρησε η διαδικασία με την εκλογή της διοίκησης της κ Γκέρου δεν είμαι αρμόδιος να το κρίνω.

Περίμενα ως τέως πρόεδρος του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Νάουσας αλλά και ως εθελοντής την πρόσκληση για την εκδήλωση της 28ης Φεβ 2023 η οποία ποτέ δεν ήρθε και αυτό αποδεικνύεται  από την απουσία του όνομά μου της μαζικής πρόσκλησης προς τους εθελοντές. Αδιαμφισβήτητο είναι ότι ουδέποτε προσκλήθηκα από το Δ.Σ. για την εκδήλωση.

Από πού άραγε αντλείτε το δικαίωμα αυτό;

               

                Για τις δράσεις του Τ.Π. του Ε.Ε.Σ. (αδράνεια του τμήματος για εσάς) να ενημερωθείτε από τα διοικητικά έγγραφα και τις εγκρίσεις για τις 184 υγειονομικές καλύψεις που παρείχαμε. Όλες μετά από πρόσκληση των αντίστοιχων φορέων και την προτροπή μου για συμμέτοχή των σαμαρειτών και τις εγκρίσεις της κεντρικής διοίκησης οι οποίες αναλυτικά υπάρχουν στην επικοινωνία μας με τον τομέα σαμαρειτών 

                Έγιναν παρουσιάσεις πρώτων βοηθειών σε συλλόγους, σε φορείς   και σχολεία

Μετά από πρόσκληση της Ειρηνοδίκη ομάδα σαμαρειτών πραγματοποιούσε κάθε Τετάρτη  θερμομετρήσεις στην επίδοσή του διοικητήριού για αποφυγή της διασποράς Covid-19 στις τακτικές δικάσιμους. 

                Πραγματοποιήθηκαν 21 μετακινήσεις συμπολιτών μας μειωμένης κινητικότητας με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για τον εμβολιασμό στο νοσοκομείο μας .

Με την παραχώρηση περιπτέρου από το Δήμο Η.Π. Νάουσας στο Άλσος του Αγ Νικολάου, κάθε Σαββατοκύριακο το 2019-2020-2021 ομάδα εθελοντών σαμαρειτών πραγματοποιούσε ενημέρωση επισκεπτών για τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. καθώς και υγειονομική κάλυψη με περιπολίες στο Άλσος  .

Πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των σαμαρειτών σε θέματα δασοπυρόσβεσης από την πυροσβεστική υπηρεσία Νάουσας με εξετάσεις και πιστοποίηση από την Πολιτική Προστασία. 

                Με προτροπή της κεντρικής διοίκησης και σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα έγινε διανομή φυλλαδίων αποφυγής διασποράς του ιου Covid -19.

                Μετά από πρόσκληση του Ε.Ο.Δ.Υ. παρείχαμε υποστήριξη στη διαδικασία ανίχνευσης  κρουσμάτων των συμπολιτών μας σε δωρεάν  RAPIDTEST για τον Covid -19.

                Κατ΄ εντολή του προέδρου Dr Αντωνίου Αυγερινού τον Φεβ 2021 πραγματοποιήθηκαν πεζές περιπολίες στην πόλη για ενδυνάμωση του αισθήματος της ασφάλειας των συμπολιτών μας.

                Για τον τομέα της νοσηλευτικής αδιαμφισβήτητο είναι ότι υπήρξε κατ΄ ιδία συνάντηση στις 09/08/2019  με τον πρόεδρο Dr Αντώνιο Αυγερινό στην Αθήνα με μέλη του Δ.Σ. όπου ζητήσαμε την ενεργοποίηση του τμήματος. Έγινε αποδεκτή, με ορισμό της υπεύθυνης εκπαίδευσης Ελλάδος κ. Ευγενία Γκόγκου να μεταβεί στη Νάουσα για την ολοκλήρωση της. Η οργάνωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθεια στην Ουκρανία και οι συνθήκες Covid 19 την ανέλαβαν και αναμένεται νέος ορισμός από την κεντρική διοίκηση.

                Για την τράπεζα αίματος, αδιαμφισβήτητο είναι ότι ποτέ δεν έγινε σχετική γνωστοποίηση από τον πρώην διορισμένο Πρόεδρο κ. Στέλλιο Δάγγα, ενώ άμεσα ορίσαμε ως Δ.Σ.  υπεύθυνο, ο οποίος και ενέργησε να ενταχθεί στον εθνικό μητρών εθελοντών αιμοδοτών Ελλάδος. Βοηθήθηκαν 4 συμπολίτες μας με την διάθεση αντίστοιχων φιαλών αίματος, ενώ οργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία στις 10/06/2020 στο Νοσοκομείο μας.

                Μέλημά μας όπως πολύ καλά γνωρίζει η πρόεδρος κ Γκέρου, ως μέλος της προηγούμενης διοίκησης, ήταν η προσέλκυση εθελοντών. Δημιουργήθηκαν με έγκριση της κεντρικής διοίκησης 2 σειρές εθελοντών σαμαρειτών (2019, 2020) που ολοκλήρωσαν την πολύμηνη εκπαίδευσης τους και είναι ήδη ενεργοί εθελοντές σαμαρείτες.

                Παράλληλα αδιαμφισβήτητο είναι ότι εκπαιδεύτηκε, διαδικτυακά και νέα σειρά εθελοντών της κοινωνικής πρόνοιας με έγκριση της κεντρικής διοίκησης και ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους στο ενδεδειγμένο πρόγραμμα. Συμμετείχαν σε δράσεις, σε ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας και σε καθημερινή διανομή συσσιτίου με τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του Covid-19, στο συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολής καθώς και στην ένταξη μεταναστών στην τοπική κοινωνία.

                Σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συναυλία κοινωνικού σκοπού με συγκέντρωση τροφίμων και χρημάτων και διαμονή τους με εγκεκριμένη λίστα από κοινωνικό λειτουργό του Ε.Ε.Σ.

 

                Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες του Δ.Σ. του Π.Τ. του Ε.Ε.Σ. με λυπεί το ύφος της επιστολής σας και της προτροπή σας για αποχή μου από τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. θεωρώντας το ως αμελέστατη παραδρομή σας.

Αλήθεια από που αντλείτε το δικαίωμα της παύση εθελοντών στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Εξ όσων γνωρίζω, στην  πολυετή προσφορά μου, τους εθελοντές δε τους  διώχνουμε αλλά τους αναζητάμε.

Η ηθική και ο σεβασμός μου στις θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού είσαστε οι τελευταίοι που θα επιτρέψω να θίξετε».

 

Ιωαννίδης Γεώργιος

τέως Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. Π.Τ. Νάουσας