Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 09:32

Πετυχημένο το αφιέρωμα στον Θωμά Γαβριηλίδη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 18-4-2016 το τιμητικό αφιέρωμα της Πολιτιστικής Εταιρείας Νάουσας «Αναστάσιος Μιχαήλ ο λόγιος» στο πολιτιστικό και συγγραφικό έργο του συμπολίτη μας φιλολόγου κ. Θωμά Γαβριηλίδη.

Για τη ζωή και το έργο του τιμώμενου μίλησε η εκπαιδευτικός Δήμητρα Τζάκη, τονίζοντας ότι ο Θωμάς Γαβριηλίδης ως ποιητής, συγγραφέας, ιστορικός, λαογράφος και πάνω απ’ όλα δάσκαλος, αφιέρωσε και αφιερώνει το  μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στα γράμματα, αλλά  και σε κοινωνικές δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Αναφερόμενη στο έργο του στάθηκε ιδιαίτερα στο ποιητικό του, στις μεταφράσεις ποιητικών έργων από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή Γραμματεία και ιδιαίτερα στους Μακεδόνες ποιητές και στο ιστορικό και λαογραφικό του έργο με «Τα αγάλματα και οι προτομές της Βέροιας και της Νάουσας», το  «Βέροια 14ος -20ος αιώνας», «Τα πάθη της Νάουσας στο δημοτικό τραγούδι» και « Νάουσαν ακρότομον πέτρα».

Ο Δημήτρης Πάζος απήγγειλε αποσπάσματα από το ποιητικό έργο του, ενώ ο Πέτρος Στοΐδης συγκέντρωσε και επιμελήθηκε το οπτικό υλικό που προβλήθηκε. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ανάμεσα σε άλλους και πολλοί παλιοί μαθητές του από τη Νάουσα, αλλά και από τη Βέροια που έσπευσαν να χαιρετήσουν τον παλιό τους δάσκαλο!

 

 

Από την Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας

«Αναστάσιος Μιχαήλ ο λόγιος»