Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 11:37

«Είμαστε Ευρωπαίοι Είμαστε Ίσοι».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Κυριακή, 2/12/2018, επέστρεψε από την Κόρδοβα της Ισπανίας η ομάδα των δώδεκα (12) μαθητών και τεσσάρων (4) συνοδών καθηγητών του σχολείου μας, μετά από παραμονή επτά (7) ημερών  στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο   «Είμαστε Ευρωπαίοι Είμαστε Ίσοι».

          Τις αποστολές των σχολείων υποδέχτηκε με επίσημο τρόπο, στην πανέμορφη αίθουσα του ανακτόρου των Χριστιανών Ηγεμόνων, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του Δήμου Κόρδοβας.

      Στη διάρκεια της εβδομάδας, οι μαθητές και των τριών συνεργαζόμενων σχολείων

( 3oΓ/σιο Νάουσας, IESGuadalquivir, Scuola“d’Alessandro  Vocino” ) πήραν μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες που με επιμέλεια οργανώθηκαν από το σχολείο υποδοχής .

Μετά από πολύμηνη προετοιμασία στη  χώρα της η κάθε ομάδα, οι μαθητές που συμμετείχαν στην αποστολή  στο φιλόξενο IESGuadalquivir,  zώντας στην πράξη τη συνεργασία μακριά από διαφοροποιήσεις εθνικότητας ή άλλης, σε ομάδες δουλειάς μικτές, προβληματίστηκαν για ζητήματα που αφορούν όλες τις κοινωνίες, αναζήτησαν λύσεις και έκαναν τις δικές τους προτάσεις.

      Οι αποστολές είχαν τη δυνατότητα να  επισκεφθούν τα αξιοθέατα της περιοχής, κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανδαλουσίας και είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα υπέροχα αραβουργήματα της Κόρδοβα και της Γρανάδα. Ήταν εντυπωσιακή η αρμονική συνύπαρξη των πολιτισμών που καθόρισαν τη φυσιογνωμία της περιοχής και σήμερα στέκονται φάροι και οδηγοί για ένα μέλλον που σέβεται τη διαφορετικότητα .

     Στην  επιστροφή από το ταξίδι αυτό οι μαθητές μας  είναι πιο πλούσιοι σε εμπειρίες αλλά και σε προβληματισμούς. Νέες φιλίες δημιουργήθηκαν αλλά και νέοι ορίζοντες ανοίχτηκαν.

      Αισθανόμαστε περήφανοι για τη συνολική παρουσία του σχολείου μας στην Ισπανία. Συνεχίζουμε τη δουλειά που αναλάβαμε ανυπομονώντας να υποδεχτούμε με τη σειρά μας τα σχολεία της Ισπανίας και της Ιταλίας στα τέλη του Μάρτη 2019  και να ανταποδώσουμε την υπέροχη φιλοξενία που αυτοί μας επιφύλαξαν.

                                                                                                              Ο Διευθυντής

                                                                                                 Βαρθολομαίος Ιωάννης