Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 14:55

Επίκαιρη ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για τη νηματουργία Βαρβαρέσου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επίκαιρη  ερώτηση    κατέθεσε  η Κοινοβουλευτική Ομάδα  του ΚΚΕ  για τη Νηματουργία  Βαρβαρέσου

 

 

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος Α.Ε.»

 

      Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος Α.Ε.» στη Νάουσα της ΠΕ Ημαθίας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

      Οι καθυστερήσεις στην μισθοδοσία αποτελούν δεδομένο τον τελευταίο 1 ½ χρόνο. Αυτό το διάστημα οι 205 εργαζόμενοι στην επιχείρηση παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2 ½ μήνες.

      Οι εργαζόμενοι μαζί με το Σωματείο, έχουν πραγματοποιήσει αρκετές παρεμβάσεις ώστε να ξεκινήσει η αποπληρωμή, καθώς και η τακτική απόδοση των μισθών τους.          Μάλιστα η Γενική Συνέλευση τους αποφάσισε και διεκδίκησε τη σταθερή πληρωμή κάθε 22 και 7 του μήνα, όπως αυτό προβλέπεται στον εσωτερικό κανονισμό της επιχείρησης, καθώς επίσης και την απόδοση του συνόλου του δώρου Χριστουγέννων και όχι τμηματικά.

      Οι εργαζόμενοι εξαιτίας αυτής της κατάστασης αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινής τους ζωής.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, για την καταβολή των δεδουλευμένων, την τακτική πληρωμή, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στην επιχείρηση «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος Α.Ε.»

 

Ο Βουλευτής

Στολτίδης Λεωνίδας