Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 14:32

Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Η 25η Μαρτίου αποτελεί ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Το μήνυμα του 1821 για ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη είναι πάντα επίκαιρο. Η διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, υπενθυμίζει σε όλους μας σήμερα το χρέος να τιμούμε την ιστορία του έθνους μας και με αυτήν να προχωράμε στο μέλλον.

Η χώρα μας, 199 χρόνια από την κήρυξη της απελευθερωτικής Επανάστασης, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρωτοφανή παγκόσμια απειλή του κορονοϊού.

Μπροστά στον σημερινό αυτό κίνδυνο, τιμάμε την ιστορία μας και τους προγόνους μας, με ακμαίο ηθικό. Όπως και τότε, έτσι και τώρα,  η σημερινή επέτειος γεμίζει την ψυχή μας με πίστη, σθένος και ελπίδα πως θα τα καταφέρουμε πάλι.

Με σεβασμό και τιμή στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που μάχονται καθημερινά για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των συνόρων μας.

Ας κάνουμε, λοιπόν, την επανάσταση της προσωπικής αλλά και της συλλογικής ευθύνης για να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες, τις οικογένειές μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μένουμε σπίτι και υψώνουμε την ελληνική σημαία, με ομοψυχία, ενότητα και συλλογική ευθύνη, με σεβασμό στον συνάνθρωπό μας και στην ιστορία μας. Μένουμε σπίτι για να  προστατεύσουμε τις μανάδες και τους πατεράδες μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, τα παιδιά μας.

Για την πατρίδα μας, για τον τόπο μας,  για το κοινό μέλλον μας.

Χρόνια πολλά!»

 

Από το γραφείο τύπου Δήμου Νάουσας