Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 15:54

Σύσκεψη ΕΚΝ και φορέων ενάντια στην καταστροφή του Βερμίου κια την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του εργατικού κέντρου Νάουσας με θέμα: όχι στην καταστροφή του Βέρμιου και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν πλήθος εργατικών σωματείων ,  φορέων ,συλλόγων ,εργαζόμενοι , αγρότες, νεολαία της περιοχής.

Στην εισήγηση που έγινε από τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Σάκη Τσίτση τονίστηκε ή ανάγκη να γίνει υπόθεση των σωματείων , να εκφραστεί μέσα από τα πλαίσια πάλης και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες η αντίθεση στα σχέδια κυβέρνησης και  επιχειρηματικών ομιλών να εγκαταστήσουν δίκτυο ανεμογεννητριών στην περιοχή.  Καλώντας τους εργαζόμενους και τους φορείς να εναντιωθούν στα σχέδια της ΕΕ και της κυβέρνησης για την πράσινη  ανάπτυξη που μοναδικούς ωφελημένους θα έχουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, που οδηγούν το λαό στην ενεργειακή φτώχεια για να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία τους. Κάλεσε παράλληλα με τα παραπάνω το λαό να παλέψει για φθηνό ρεύμα , καμία διακοπή ρεύματος.

Το λόγο πήραν μέλη φορέων , ο Κασαπίδης Γιώργος από το sosΒέρμιο, ο Μελιόπουλος Γιώργος από τη ΛΑΣ Βέροιας, ο Ρηγόπουλος Κώστας από το Σύλλογο δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας , ο Τσουκαλάς Θωμάς από τη ΛΑΣ Νάουσας , από το Σύλλογο ψαράδων Νάουσας « η Πέστροφα», από την ορειβατική ομάδα ΝΑΟΥΣΑ ΒΕΡΜΙΟ TRAILΜπιλιούρης Γιώργος, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Στράτος Προύσαλης, από το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ο Πρόεδρος Τούπος Γρηγόρης, όπως και άλλοι παρευρισκόμενοι.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η « έφοδος» των τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων του Αγροτικού Σύλλογου Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας» ο οποίος βρισκόταν την ίδια ώρα σε κινητοποίηση στα φανάρια της Νάουσας και μέσω του Προέδρου του Τσιουλάκου Δημήτρη εξέφραση τη συμπαράσταση των αγροτών στον αγώνα του λαού της Νάουσας ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Το σώμα και οι φορείς κατέληξαν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες ξεκινώντας από αύριο στις 6μμ έξω από το Δημαρχείο Νάουσας σε διαμαρτυρία την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.