Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 10:08

Πρόταση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο από την ''Λαϊκή Συσπείρωση'' του Δήμου Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή κι επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πρόκειται για την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ από την μια, με τη Ρωσία από την άλλη, σε βάρος του ουκρανικού, του ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.

Είναι ολοφάνερο ότι εξυπηρετεί τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της αστικής τάξης των ιμπεριαλιστικών κρατών. Καλλιεργεί το εθνικιστικό μίσος μεταξύ των λαών. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής.

Οι λαοί δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή! Είναι ανάγκη να στοιχηθούν κάτω από τη σημαία της πάλης για την ικανοποίηση των δικών τους και μόνο συμφερόντων κι αναγκών. Ώστε να γίνει κάθε λαός κυρίαρχος και νοικοκύρης στον τόπο του! Οι καταστάσεις αυτές, που δε γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και για τον ελληνικό λαό.

Εκτιμούμε δε, ότι μπορεί να οδηγήσουν σε συνολική ανάφλεξη και ενίσχυση των επιδιώξεων για αλλαγή συνόρων σε όλη την περιοχή, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο και αλλού.

Η χώρα μας δεν πρέπει να συμβάλει στην κλιμάκωση της έντασης, αλλά να απεμπλακεί από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην Ουκρανία.

- Ζητάμε να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς

περικύκλωσης της Ρωσίας!

- Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις

στην Ουκρανία.

- Να ξηλωθούν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές. Να μην επικυρωθεί η

Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

- Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες

αποστολές. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 

 

''Λαϊκή Συσπείρωση'' του Δήμου Νάουσας