Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 14:44

Νέα γεώτρηση στο Ροδοχώρι από την ΔΕΥΑΝ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Παρασκευή 25/03/2022  τέθηκε σε λειτουργία από το συνεργείο της ΔΕΥΑΝ η νέα πομόνα στο Ροδοχώρι με σκοπό την ενίσχυση της υδροδότησης του χωριού.

Τον Οκτώβριο του 2021 δόθηκε η εντολή από τον Δήμαρχο Νικόλαο Καρανικόλα να ενισχυθεί το δίκτυο ύδρευσης του Ροδοχωρίου.

Με απόφαση του Προέδρου της επιχείρησης Τασιώνα Γεωργίου προχώρησε αυτό το έργο, το οποίο αφορά μια νέα γεώτρηση στα 170 μέτρα ενώ η παλαιά γεώτρηση που χρησιμοποιούσε τα τελευταία χρόνια το χωριό ήταν στα 40 μέτρα. Η παλαιά γεώτρηση αντλούσε 16-17 κυβικά νερού την ώρα ενώ η καινούρια αντλεί 50 κυβικά νερού την ώρα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται το δίκτυο ύδρευσης του Ροδοχωρίου που για χρόνια αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

 

                                                      ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

«Η νέα γεώτρηση είναι πράγματι ένα μεγάλο έργο όμως σκοπός της επιχείρησης είναι η αποκλειστική υδροδότηση του Ροδοχωρίου από την πηγή. Η πηγή έχει αρκετό νερό για να καλύψει τις ανάγκες του χωριού το πρόβλημα όμως είναι ότι το δίκτυο έχει πολλές κρυφές διαρροές που δεν εντοπίστηκαν σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του. Επιπλέον η μετακίνηση του χωριού (γεωλογικό πρόβλημα) καθώς και το ανάγλυφο της περιοχής δημιουργούν όλες αυτές τις διαρροές που αυτή τη στιγμή τα συνεργεία της επιχείρησης δεν μπορούν να εντοπίσουν (πλην των εμφανών διαρροών), με αποτέλεσμα το νερό να χάνεται στην πορεία και να μην καταλήγει ποτέ στο υδραγωγείο.

Αυτό το πρόβλημα θα λυθεί  μόνο με την ολοκλήρωση και την λειτουργία της Τηλεμετρίας 2 που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και καλύπτει όλο τον Δήμο Νάουσας (συμπεριλαμβανομένου και του Ροδοχωρίου). Με την Τηλεμετρία 2 λοιπόν η επιχείρηση θα αποκτήσει γνώση για το που καταλήγει όλο το νερό που χάνεται σε κρυφές διαρροές και μόνο τότε θα είναι εφικτή η ολική αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης του Δήμου». 

 

Από τη ΔΕΥΑΝ