Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 15:12

Απεργιακή κινητοποίηση στη Νάουσα και τη Βέροια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μαχητική και μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα. Στη συγκέντρωση που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο και εργατικά σωματεία, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης , επαγγελματοβιοτέχνες , βιοπαλαιστές αγρότες 

χαιρετισμό απεύθυναν η Μπόσκου Μαρία πρόεδρος του Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Νάουσας, ο Φραγκότσης Χρήστος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Νάουσας, η Παπαδοπούλου Μαριάννα από την ΟΓΕ Νάουσας, ο Κοτσεκίδης Ηλίας από το Σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Διάκογλου Γιάννης από το ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, ο Γρέζιος Αντώνης γραμματέας του αγροτικού συλλόγου Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας» , ο Νίκος Μάντζιος από την αγωνιστική συσπείρωση αυτοαπασχολουμένων , ενώ τη κεντρική ομιλία έκανε ο Ρηγόπουλος Κώστας μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Νάουσας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Από τις παρεμβάσεις τόσο των εργατικών σωματείων όσο και των αυτοαπασχολουμένων και βιοπαλαιστών αγροτών  και ομιλίες εκφράστηκε η καταδίκη του Ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία , η αντίθεση της εμπλοκής της χώρας μας , η οργή απέναντι στην ακρίβεια και την αβεβαιότητα για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Εκφράστηκε η αποφασιστικότητα για συνέχιση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που για λογαριασμό των βιομηχάνων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων βυθίζει το λαό στη φτώχεια , την ανεργία και τον εμπλέκει στον πόλεμο . Εκφράστηκε τέλος η αλληλεγγύη προς τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία η οποία κατάληξε στο Δημαρχείο Νάουσας, ενώ δόθηκε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για την  Πρωτομαγιάτικη απεργία.  

Αντίστοιχα μαζική και μαχητική συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις στη Βέροια με συγκέντρωση κατόπιν του καλέσματος του Συνδικάτου Γάλακτος- Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας- Πέλλας  στη Πλατεία Δημαρχείου . Χαιρετισμό απηύθυνε   ο Σούλης Ανδρεόπουλος γραμματέας του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας , ενώ τη κεντρική ομιλία έκανε ο Τσεχελίδης Γιάννης μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ . Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Πόλης.