Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 10:22

Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας, προϋπολογισμού ύψους 49.600 ευρώ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

OΔήμος Νάουσας μετά από υποβολή πρότασής του πέτυχε την έγκριση χρηματοδότησης  από το πρόγραμμα «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου», που αφορά στην εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) προϋπολογισμού,  ύψους 49.600 ευρώ,  από το Πράσινο Ταμείο.

 

Το σχέδιο αυτό αποτελεί στρατηγικό σχέδιο των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας για την περιοχή των διοικητικών ορίων του Δήμου.

 

Στόχος είναι να προσδιορίσει τα σημεία εκείνα ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων, με βάση την προσβάσιμη «αλυσίδα» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

 

Επισημαίνεται ότι το «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» εκπονείται υποχρεωτικά από την έναρξη ισχύος του ν. 4819/2021. Στον σχεδιασμό αυτό, προβλέπονται μεταξύ άλλων, τα προσβάσιμα πεζοδρόμια, οδοί ήπιας κυκλοφορίας, πλατείες, προσβάσιμες διαβάσεις, προσβάσιμοι χώροι πρασίνου, προσβάσιμοι χώροι στάθμευσης.

 

Το Σ.Α.Π. είναι ένα καινοτόμο “εργαλείο” των Δήμων, σύμφωνα με το οποίο θα προκύψουν στο μέλλον οι ανάλογες χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή και αποκατάσταση των σημείων προσβασιμότητας, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

 

Από το γραφείο τύπου Δήμου Νάουσας