Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 14:41

SOS Βέρμιο: Ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας τη Δευτέρα 27 Ιουνίου με στόχο τα ασφαλιστικά μέτρα και όποιες άλλες νομικές ενέργειες για να σταματήσουν οι εργασίες στο Φαραωνικό Αιολικό Πάρκο στο Βέρμιο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Την διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 27 Ιουνίου με στόχο να υπάρξουν ασφαλιστικά μέτρα και όποιες άλλες νομικές ενέργειες έτσι ώστε να σταματήσουν οι εργασίες στο Φαραωνικό Αιολικό Πάρκο στο Βέρμιο, ζήτησαν  σε συνάντηση τους με το δήμαρχο Νάουσας, μέλη του SOS Βέρμιο.

Την είδηση μετέφεραν μέλη του SOS Βέρμιο σε συνάντηση των μελών και πολιτών της Νάουσας το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, το κείμενο που θα σταλεί στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έτσι ώστε να αποφασίσει τη διενέργεια της έκτακτης συνεδρίασης αναφέρει πως

«Οι προκαταρκτικές εργασίες για την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα επίγεια Αιολικά Πάρκα στην Ευρώπη σαρώνουν το Βέρμιο.  Διανοίξεις δρόμων, γεωτρήσεις  στις κορυφές των αλπικών και προπαρασκευές για την παραγωγή αδρανών υλικών  είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Αναλογιζόμενοι αν έχετε πλήρη επίγνωση  των συμβάντων και του μεγέθους  και της καταστροφής  που επέρχεται,  σας ζητούμε ξανά, την ύστατη αυτή στιγμή, να επιτελέσετε  στο ακέραιο τον ρόλο του εκπροσώπου των προσταγών του λαού που σας επέλεξε.

Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Νάουσας ζητεί:

1. Άμεση σύγκλιση νέας έκτακτης συνεδρίασης με αποκλειστικό ζητούμενο την προσφυγή στη δικαιοσύνη για την διενέργεια ασφαλιστικών μέτρων και όποιας άλλης νόμιμης δράσης για την αποτροπή των επερχόμενων κινδύνων από την κατασκευή του έργου.

2. Άμεση υλοποίηση της απόφασης με την πρόσληψη  κατάλληλων νομικών υπηρεσιών και την ανάληψη εκ μέρους του Δήμου του οικονομικού κόστους των ενεργειών αυτών.

3. Να μπει ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος μπροστάρης στον αγώνα για την αποτροπή της καταστροφής του βουνού, εκφράζοντας το δεδηλωμένο και ανυποχώρητο αίσθημα  των συμπολιτών του απέναντι στο υπό υλοποίηση έργο. Οι προσωπικές πεποιθήσεις του Δημάρχου για το θέμα είναι γνωστές, εκφράζουν τον ίδιο, μα όχι τον θεσμικό του ρόλο.

Κυρίες και Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, κ. δήμαρχε προσωπικά, σας θέτουμε  για τελευταία φορά μπροστά στις ευθύνες σας. Δείτε τον επερχόμενο όλεθρο. Ταυτιστείτε με το λαό  για να σώσουμε την πόλη, το βουνό και το νομό».

Το λόγο πήραν επίσης εκτός από μέλη του SOSΒέρμιο και πολίτες, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινός Τόπος» και τέως δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης ο οποίος τόνισε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα είναι μόνοδρομος για να σταματήσουν οι εργασίες στο Αιολικό ενώ ο δικηγόρος και υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας Γρηγόρης Μαρκοβίτης δήλωσε  πως πρέπει να παρθεί απόφαση να έχουν εν λευκώ οι νομικοί που θα ορισθούν την δικαιοδοσία να πράξουν οτιδήποτε είναι προς το συμφέρον της Νάουσας και της αποτροπής των εργασιών στο Αιολικό Πάρκο στο Βέρμιο.