Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 17:22

Κάθοδος του σωματείου Βαρβαρέσου στο Υπουργείο Εργασίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Δευτέρα 7 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε η μαζική κάθοδος στην Αθήνα με το αίτημα:

  • Με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας να πληρωθούμε όλα τα δεδουλευμένα 11μηνών κ.α
  • Να δοθεί μέσω του ΟΑΕΔ επίδομα 4000€ σε όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους και όταν εξοφληθούμε θα τα επιστρέψουμε.

Στην συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο, εκτός από την αντιπροσωπεία του εργατικού κέντρου και της ομοσπονδίας μας, ήταν μαζί μας συνάδελφοι και από άλλες ομοσπονδίες-σωματεία (οικοδόμων-ιδ.υπαλλήλων-επισιτισμού-εμποροϋπαλλήλων-φαρμάκου κ.α), εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματά μας.

                                                                   Δεν είμαστε μόνοι μας

Η αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με το διευθυντή του υπουργού, λόγω απουσίας του αρμόδιου υφυπουργού και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με αρμόδιο υφυπουργό ή την γενική γραμματεία, με την παρουσία εκπροσώπου του ΟΑΕΔ, και της επιχείρησης με στόχο να γίνει δεκτό το αίτημά μας.

Ξεκαθαρίσαμε στην συνάντηση ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, ανεξάρτητα από τη στάση της εργοδοσίας, γιατί έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα επιβίωσης (χορτάσαμε υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν).

Θεωρούμε θετική αυτή την εξέλιξη γιατί το αίτημά μας αρχικά είχε απορριφθεί. Αποδεικνύεται πως μόνο αγωνιστικά δημιουργούνται προϋποθέσεις να γίνονται δεκτά τα αιτήματά μας. Επίσης συμβάλει σ’αυτή την κατεύθυνση και η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της 9 Νοέμβρη.

Την αποκλειστική ευθύνη της απληρωσιάς και απαξίωσης της παραγωγής την έχει η εργοδοσία,αποτελεί την κύρια αιτία αποχώρησης συναδέλφων μας , χάνοντας δικαιώματα.

Εμείς σταθερά δίνουμε τη μάχη με την εργοδοσία για την πληρωμή μας, την υπογραφή ΣΣΕ που είναι προσανατολισμένη κυρίως στους νέους εργαζόμενους, στις γυναίκες-μάνες, στην προστασία των εργαζομένων και στην κάλυψη απωλειών.

Είμαστε αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, που “προστατεύεται” με δικαστική απόφαση, έτσι δεν πληρώνει ΕΦΚΑ,ΔΕΗ κλπ. Δίνοντάς μας κάποια ψίχουλα. Παράγει όμως! Πουλά και εισπράττει...που πηγαίνουν;

Έχουμε πείρα, ανησυχούμε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις, να συνεχίσουμε τον αγώνα συλλογικά και οργανωμένα, με ψηλά το κεφάλι, γιατί η αναμονή-υπομονή που μας καλούν να δείξουμε χειροτερεύει τη ζωή μας.

Δεν “ζητιανεύουμε” διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας και την καταβολή επιδόματος για να “βγάλουμε” χειμώνα και να ζεστάνουμε τα σπίτια μας.

Επιδιώκουμε αυτή η συνάντηση στο υπουργείο να πραγματοποιηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται. Αντιπροσωπεία του σωματείου μας, του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας μας  θα πάμε στη νέα συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και θα επιμείνουμε στα δίκαια αιτήματά μας. Μοναδικό κριτήριό μας είναι η προστασία, οι ανάγκες, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

                                                                                   

                                                                              Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ