Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 01:40

Εκδήλωση της πρωτοβουλίας άλμα για το Δήμο Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Η εκδήλωση της πρωτοβουλίας Άλμα για το Δήμο Νάουσας έβαλε ως προτεραιότητα να δώσει για πρώτη φορά ένα διαφορετικό στίγμα αλλάζοντας τα δεδομένα της καθιερωμένης πρώτης εκδήλωσης υποψηφίων δημοτικών παρατάξεων θέτοντας στο επίκεντρο μια συμμετοχική συζήτηση. Και αυτό αγκαλιάστηκε από πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών. Μια αίθουσα και ένας χώρος υποδοχής πραγματικά κατάμεστα με όλη τη σημασία. Το οποίο δείχνει την ελπίδα του κόσμου για αλλαγή και δημιουργία.

Ο επικεφαλής Γρηγόρης Μαρκοβίτης έδωσε πρώτα το λόγο σε δύο νέα παιδιά του Δήμου μας που μένουν εκτός Νάουσας ώστε να καταθέσουν σε τι συνθήκες θέλουν να γυρίσουν. Με αφορμή τα όνειρα αυτών των παιδιών και όλων όσοι αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο, ο Γρηγόρης Μαρκοβίτης καλωσόρισε τους συνδημότες για να σκιαγραφήσει την ψυχή της πρωτοβουλίας.Το άλμα είναι κατ' αρχήν μια πρωτοβουλία αξιών. Μια πρωτοβουλία που πηγάζει από ανιδιοτέλεια και μοναδική εξάρτηση την αγάπη και την πρόθεση για βελτίωση της κατάστασης. Ο Γρ. Μαρκοβίτης επεσήμανε πως όλη η πορεία του άλματος χαρακτηρίζεται από καινοτομία και πολυφωνία και για αυτό το λόγο η παρουσίαση συμπληρώθηκε από 7 ομιλητές οι οποίοι σε σύντομες τοποθετήσεις έκαναν ένα άμεσο κάλεσμα προς τους δημότες για στελέχωση ομάδων που συμμετοχικά θα δουλέψουν το πρόγραμμα που θέλουμε για το δήμο μας. Αυτό θα γίνει μέσω της διαβούλευσης στην ιστοσελίδα αλλά και δια ζώσης με δράσεις διαλόγου και καταγραφής. Οι θεματικές των ομιλητών ήταν οι εξής:

Εισαγωγή για την έννοια της συμμετοχικότητας στις δημοτικές διαδικασίας και τα δίκτυα ενεργοποίησης νεολαίας (Γιώργος Παπαγεωργίου)

α) Μένοντας ή Μετακομίζοντας στην επαρχία - Κίνητρα για νέες οικογένειες (Δημήτρης Κουτσουπιάς) καθημερινά αυτονότητα, πεζοδρόμηση, οργάνωση σκουπιδιών και συγκοινωνίες ιδίως πιέσεις για προαστιακό ως κίνητρο μετακόμισης στο Δήμο β) Ενίσχυση υγείας - Κέντρο μακροζωΐας ευζωίας (Νίκη Κελεσίδου) Ιαματικά λουτρά Κοπανού΄κλπ, μονοπάτια Βερμίου, γηροκομείο, αθλητές, ευζωία, δημιουργία συνθηκών για προσέλκυση ξένων συνταξιούχων, βελτίωση καθημερινότητας κατοίκων κλπ γ) Ζωντάνια νεανικού πληθυσμού - Πρόταση για Σχολή Δενδροκομίας/Αμπελουργίας (Βαγγέλης Μίλης) Αναγκαιότητα ζωντάνιας κατοίκων και εισροής νέων ανθρώπων μέσω μιας σχολής σε έναν τόπο με βάση τον πρωτογενή τομέα, σύζευξη δραστηριοτήτων με εταιρίες, ερευνητικά προγράμματα, κατάρτιση, εξειδικευμένοι επαγγελματίες, το μόρφωμα της σχολής; ακριβώς αυτό θα είναι και το ζητούμενο της διαβούλευσης. Η πρόταση τίθεται, η σχετική ομάδα το επεξεργάζεται. δ) Πολιτιστική ταυτότητα της πόλης από τους επαγγελματίες - Cultural Brand (Άγγελος Χατζηστυλλής)εστίαση, μαγαζιά, προϊόντα, φιλοξενία, συνέργειες - η υποχρέωση συνεργασίας και brainstorming ώστε οι επαγγελματίες να προωθούν διρακώς νέες δράσεις/καμπάνιες και ο Δήμος να είναι αρωγός μαζί με ένα δίκτυο ΜΜΕ. Ένας Δήμος μπροστάρης και σε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ε) Επιχειρείν στον κάμπο & εναλλακτικός τουρισμός (Τάσος Καραγκιοζίδης) Συνειδητή επιστροφή στον τόπο καταγωγής, αξιοποίηση του επιχειρείν, γιατί ειδικά ο οινοτουρισμός μπορεί να δώσει ανάσα σε όλη την περιοχή, δίκτυα, εναλλακτικές ιδέες αγροτουρισμού στον κάμπο στ) Εξωστρέφεια στον πολιτισμό - η πολιτιστική κληρονομιά ως ανοιχτός πόλος έλξης και βελτίωση της καθημερινότητας (Χρήστος Τσίτσης) Έθιμα, σύλλογοι, αρχαιολογικοί χώροι, Περιστερεώτας, σύζευξη δράσεων πχ εκδηλώσεις σε σημεία φυσικής ομορφιάς, Σχολή Αριστοτέλη, υποδομές για πολιτιστικές δράσεις και πώς οι καθημερινές συνήθειες είναι εν τέλει πολιτισμός ζ) Χρηματοδοτικά εργαλεία - Πώς μπορεί ένας Δήμος να τα καταφέρει (Μπάμπης Παπαϊωάννου) Με βάση τις παραπάνω θεματικές που θίγονται ο Μπάμπης αναφέρει τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία από ΕΕ ή από ιδρύματα και άλλους φορείς, δίνει κίνητρο πως αν χτυπηθούν πόρτες και γραφτούν αιτήσεις μπορούν να γίνουν μέχρι και καταλυτικά έργα και το επιβεβαιώνει με παραδείγματα από την εμπειρία του στις Βρυξέλλες και στην ΕΕ.

 

 

 

Η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Νάουσας Γρηγόρη Μαρκοβίτη

«Αγαπητές φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες,

Καλώς ορίσατε

Καλησπέρα σε όλες και όλους και Καλή και Δημιουργική Χρονιά

 

Είμαστε απόψε εδώ γιατί είναι κοινή διαπίστωση ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά γενικώς. Είχαμε πανδημία, καραντίνα, μνημόνια, αλλά και ειδικότερα στον τόπο μας κλείσιμο εργοστασίων, ανεργία, εμπάργκο αγροτικών προϊόντων, απώλεια υπηρεσιών, σχολών κλπ.

 

Είμαστε εδώ γιατί πράγματι υπάρχουν προβλήματα σε όλους τους τομείς.

 

Είμαστε εδώ γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω υποβάθμισης.

 

Δεν θα ήμασταν εδώ αν όλα πήγαιναν καλά γιατί δεν θα υπήρχε λόγος να παρέμβουμε.-

 

Είμαστε εδώ γιατί έχουμε ένα μεγάλο κίνητρο και αυτό είναι η αγάπη για τον τόπο μας και μόνο αυτό.

 

Είμαστε σήμερα εδώ όχι για να κατηγορήσουμε τους προηγούμενους για την κατάντια του Δήμου μας, γιατί είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι γι’ αυτήν, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο με τις κατά καιρούς επιλογές μας.

 

Είμαστε εδώ για να κοιτάξουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι και μονιασμένοι.

 

Είμαστε εδώ γιατί γεννηθήκαμε εδώ, ζούμε και μένουμε εδώ.

 

Είμαστε εδώ γιατί έχουμε εμπειρία, έμπνευση και όραμα για τον τόπο μας.

 

Είμαστε εδώ γιατί η αγάπη μας αυτή μας οδηγεί να ασχοληθούμε με το μέλλον μας ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ.

 

Είμαστε εδώ γιατί δεν αποτελεί κίνητρο για μας ο δημαρχιακός θώκος, ούτε εφαλτήριο, ούτε καταφύγιο για βιοπορισμό,

 

Είμαστε εδώ γιατί δεν αντέχουμε άλλο αυτόν τον κατήφορο και η απόφαση συμμετοχής για μας γίνεται χαρά, επιλογή χρέους και ευθύνης.

 

Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε όλους τους μέχρι σήμερα ανενεργούς νέους και μεγαλύτερους συνδημότες μας και να τους καλέσουμε να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης του Δήμου μας.-

 

Είμαστε εδώ για να μεταδώσουμε ένα αίσθημα αισιοδοξίας σε όλους τους μέχρι σήμερα απογοητευμένους συνδημότες μας και να τους καλέσουμε να συμπορευτούν μαζί μας.-

 

Ποιοί είμαστε ;Είμαστε εμείς οι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι του Δήμου μας, εμείς που μένουμε και αγωνιζόμαστε για τον επιούσιο στο Δήμο μας, εμείς που αγαπάμε τη γειτονιά μας, την κοινότητά μας, το βουνό μας και τον κάμπο μας.

Και η αγάπη αυτή δεν μπορεί να καθοδηγείται από κόμματα. Από κανένα κόμμα. Και καλά είναι να σταματήσουν από σήμερα οι ψίθυροι ότι δήθεν μας κατεβάζει το Α κόμμα ή το Β.

Εμείς εξαρχής ζητήσαμε την συνεργασία όλων των κομμάτων και όχι την στήριξή τους. Γιατί η πρωτοβουλία μας απαρτίζεται από συνδημότες από διάφορους πολιτικούς χώρους, όμως, την κομματική μας τοποθέτηση την αφήνουμε ο καθένας μας μόνο για το παραβάν των εθνικών εκλογών. Γιατί για μας πάνω απ’ όλα είναι ο Δήμος Νάουσας και αυτή είναι η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ πολιτική μας εξάρτηση και αυτή με πάθος θα υπηρετήσουμε. 

Η πενταετία από το ΄24 έως το ΄29 είναι μία μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο Δήμο, να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον και να επιδιώξουμε να βρούμε την παλιά μας αίγλη, να ζωντανέψουμε ξανά. Όπως όλοι διαπιστώνουμε και γνωρίζουμε ΔΕΝ είμαστε στο «παρά πέντε», αλλά στο «και ένα». Γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για την τελευταία μας ευκαιρία.

 

Είναι τιμή για μένα να είμαι επικεφαλής μίας πρωτοβουλίας που θα αγωνιστεί, με Σχέδιο και αποφασιστικότητα, για ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο μας.

 

Το νιώθω ως χρέος τιμής στους προγόνους μας αλλά και ως χρέος μέλλοντος στα παιδιά μας.Γνωρίζω ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί.

 

Ξεκινήσαμε με φίλους και συνεργάτες που έχουμετην ίδια αγάπη για τον τόπο, αλλά και με νεότερα παιδιά που μοιράζονται την ίδια διάθεση συμμετοχής,μία πολύ δημιουργική συνομιλία, με πάθος, σύνεση και ειλικρίνεια.

 

Και το ξεκίνημα αυτό πήρε και συνεχίζει να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Γιατί είναι αναγκαιότητα για τον τόπο.

 

Δεν είμαι εγώ η αυθεντία και όπως συνηθίζω να λέω «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». Πιστεύουμε στις συμμετοχικές διαδικασίες, στην συνδιαμόρφωση και στην κατάρτιση ενός ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ για τον Δήμο μας.-

 

Αποσπασματικές ιδέες, μετέωρες προτάσεις, επιμέρους σχεδιασμοί που ανατρέπονται ή λησμονούνται, αλλά και εξωγενείς αποφάσεις, μικρά και μεγάλα συμφέροντα, έφεραν και θα φέρουν στο μέλλον την τοπική κοινωνία, σε θέση άμυνας και αμηχανίας.

 

Όλα αυτά, την εποχή που ολόκληρος ο πλανήτης αναγνωρίζει τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης για πόλεις που «αξίζει να ζεις και να εργάζεσαι», την εποχή που όλες οι αναπτυγμένες χώρες αναγνωρίζουν τη σημασία της κοινωνικής συμμετοχής στους χωροταξικούς σχεδιασμούς.

 

Πιστεύουμε στις αξίες της ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και στην αξιοποίηση των μονάδων. Ο καθένας από εμάς έχει κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό που μπορεί να προσφέρει.

 

Η συμμετοχή δεν αφορά μόνον στον προεκλογικό χρόνο.Μπορεί και πρέπει να είναι μία διαρκής λειτουργία με δομημένες διαδικασίες διαβούλευσης για κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα. Ένα πεδίο γνωριμίας των πολιτών, ώσμωσης και σεβασμού των διαφορετικών απόψεων, μία παιδευτική διαδικασία δημοκρατικής συνύπαρξης.

 

Πιστεύουμε ότιΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ.

 

Ο Δήμος Νάουσας πρέπει και μπορεί να συγκροτήσει μία μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική συμμαχία που θα τιμά την Ιστορία του και θα εγγυηθεί το μέλλον του.

 

Όμως, θα πει κάποιος ήρθαμε εδώ για να πούμε γενικότητες ; Όχι. Εμείς είμαστε εδώ για να εμπνεύσουμε. Γιατί έχουμε έμπνευση, έχουμε όνειρα, έχουμε όραμα.

 

Στο σημείο αυτό, με αφορμή το «όνειρο» που είδε ο φίλος και συμπολίθτης Νίκος Σπαθάκης, θα σας πω το δικό μου όνειρο. Πριν κάποια, στις καλοκαιρινές διακοπές, επηρεασμένος από τον κατήφορο του τόπου μας, ξεκίνησα να γράφω ένα διήγημα που είχε να κάνει με την επίσκεψη ενός Ναουσαίου που ζούσε στη Βοστώνη, είχε φύγει για σπουδές και γύριζε στη Νάουσα μετά από πολλά χρόνια. Το 2050. Και εκεί περιέγραφα πως βρήκε αυτός τον τόπο μας και ουσιαστικά πως θα ήθελα εγώ να είναι αυτός ο τόπος. Το διήγημα δεν ολοκληρώθηκε για πολλούς και διάφορους λόγους. Όμως, μπορεί σήμερα να ολοκληρωθεί, όπως και το όνειρο του φίλου Νίκου Σπαθάκη, τον οποίο καλούμε να συμπορευτεί μαζί μας. Γιατί εμείς αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε : Τα όνειρα, πραγματικότητα. Τα περισσότερα απ’ αυτά είναι εφικτά και πραγματοποιήσιμα. Νίκο, σε περιμένουμε, όπως και ΄λες και όλους που θέλουν να τολμήσουμε μαζί και να κάνουμε μαζί το ΑΛΜΑ.

 

Και αυτό δεν εξαντλείται σε γενικότητες. Εμείς ήρθαμε για να καινοτομήσουμε, εμείς δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε την πεπατημένη σε πολλά απλά ή σύνθετα ζητήματα της καθημερινότητας.

 

Γι’ αυτό και η σημερινή μας εκδήλωση δεν είναι μια ξερή ομιλία ενός υποψηφίου δημάρχου, με μια ανάλυση προγράμματος που συνέταξαν κάποιοι, αλλά θέλουμε από απόψε να δώσουμε αυτό το στίγμα της διαφορετικότητας.

 

Αυτήν την διαφορετικότητα θα την διαπιστώνετε συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της όμορφης προσπάθειας και μάλιστα ήδη ξεκίνησε με την ιστοσελίδα μας, θα συνεχιστεί με τις προτάσεις μας, την διαβούλευση και εν τέλει την συνδιαμόρφωση του προγράμματός μας.-

 

Γι’ αυτό και σήμερα δεν θα σας κουράσω εγώ με μια ξερή,  ξύλινη ομιλία που συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά θα δώσω το λόγο σε 8 ανθρώπους που θα πουν λίγα λόγια για τον τόπο μας και για το πως εμείς σκοπεύουμε να κάνουμε το ΑΛΜΑ. Το ΑΛΜΑ που χρειάζεται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

 

Αφορμή αποτέλεσε μια εκδήλωση που έγινε πριν 3-4 χρόνια στην Κατερίνη και εκεί διοργανωτής ήταν το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων και μεταξύ των 20 ομιλητών ήταν και η Αντωνία. Ομιλητές είχαν μόνο 5 λεπτά στη διάθεσή τους, όπως και οι σημερινοί. Ειλικρινά μείναμε ακίνητοι όλοι στις θέσεις μας.

 

Γι’ αυτό θα καλέσω στο βήμα ένα νέο παιδί, που δεν είναι Ναουσαίος, είναι από την Κατερίνη, αλλά αγαπάει τη Νάουσα όπως και εμείς. Είναι ο Γιώργος Παπαγεωργίου, η ψυχή του Δικτύου Νέων Κατερίνης, τον οποίο καλώ να μας πει δυο λόγια και εδώ ξεκινάει η έμπνευση και η διαφορετικότητα.

 

Γιώργο,έχεις το λόγο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Β’ ΜΕΡΟΣ

Ευχαριστούμε ειλικρινά όλους τους άξιους αυτούς συνδημότες μας – ομιλητές και τον Μπαμπη Παπαϊωάννου για την τιμή που μας έκανε. Μπάμπη θα σε χρειαστούμε, οπωσδήποτε, για να πετύχουμε τους στόχους που όλοι μαζί θα βάλουμε.

Όπως αναφέρει σε ένα ποίημά του ο Ελύτης «Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά».Και αυτή είναι η δική μας επιδίωξη.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να αναλάβουμε αυτήν την πρωτοβουλία, γι’ αυτό την αποκαλούμε ΑΛΜΑ, που στα λατινικά σημαίνει «ψυχή», γιατί στο εξής απαιτούνται ψυχωμένα άλματα.

Άλματα προόδου, άλματα ανάπτυξης, άλμα στον πολιτισμό, άλμα στον τουρισμό, άλμα στην καθημερινότητά μας, άλματα παντού. Και σε καμία περίπτωση άλματα στο κενό.

Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι για μας δεν έχουν καμία απολύτως αξία οι ανούσιες αντιδικίες που μας κούρασαν όλους και καταταλαιπώρησαν τον Δήμο μας και όχι μόνο. Εμείς αυτά θα τα αφήσουμε πίσω μας.

Θυμάμαι με νοσταλγία ότι όταν συμμετείχα ως δημοτικός σύμβουλος στην διοίκηση με Δήμαρχο τον Γιώργο Πολάκη, στις συνεδριάσεις συζητούσαμε μόνο προτάσεις για έργα και σε όλα τα θέματα υπήρχε θετικό πρόσημο. Δυστυχώς τα τελευταία 10 χρόνια το ΔΣ Νάουσας αποτελεί πηγή μηνύσεων, ύβρεων, αντιδικιών, αντεγκλήσεων και τέτοιων θλιβερών εικόνων.

Αυτό, σας υπόσχομαι, ότι θα σταματήσει. Εμείς θα θάψουμε το τσεκούρι του πολέμου. Και θα επικρατήσει κοινωνική ειρήνη. Οι συνεδριάσεις θα είναι ανοικτές και όχι διαδικτυακές και θα χαίρονται να τις παρακολουθούν και να μετέχουν όλοι οι δημότες, όπου, εννοείται, ότι θα έχουν λόγο και θα μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας, που, ειλικρινά, τόσο πολύ μας έλειψε τελευταία.

Εννοείται ότι θα πάρουμε μαζί μας ότι θετικό ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν θα σπεύσουμε στους Εισαγγελείς, χωρίς, όμως, και να πάμε «ξυπόλητοι στα αγκάθια».

Εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο να μας πνίγουν παντού τα αγριόχορτα. Στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στους κοινόχρηστους χώρους, στους δημοτικούς δρόμους, στα πάρκα, στα σχολεία, τόσο μέσα στη Νάουσα όσο και σε όλες τις τοπικές κοινότητες.

Εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο τους απαράδεκτους δημοτικούς δρόμους και δεν μας αλλάζουν γνώμη οι προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις.-

Εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτήν την απαράδεκτη και τριτοκοσμική κατάσταση με τα αδέσποτα, με τα πεταμένα σκουπίδια, τους βρώμικους κάδους, την παρατημένη Αράπιτσα.

Εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο να μην υπάρχει τακτική και λειτουργική συγκοινωνία και σύνδεση των κοινοτήτων μεταξύ τους και με την πόλη της Νάουσας. Οι αστικές συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο θα το χειριστούμε.

Εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε να υπάρχουν άστεγοι στο  Δήμο μας, έστω και λίγοι.-

Εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε να μην υπάρχει Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Δήμο μας.

Εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την απειλούμενη καταστροφή του Βερμίου με το φαραωνικό πάρκο με τις ανεμογεννήτριες που μόνο δεινά θα μας φέρει, αλλά, προσέξτε, δεν «τσουβαλιάζουμε» όλες τις ΑΠΕ. Είμαστε υπέρ της ήπιας ανάπτυξης με ΑΠΕ και θέλουμε το Βέρμιο ανέπαφο.-

Εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την εσωστρέφεια και την ανακύκλωση της μιζέριας που επικρατεί τα τελευταία χρόνια.

Γι’ αυτό, φίλες και φίλοι, είμαστε εδώ σήμερα. Γιατί, όπως μου λέτε όλοι καθημερινά, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Γι’ αυτό αποφάσισα και εγώ να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας, γιατί ζούμε εδώ, γιατί θυμώνουμε με τα κακώς κείμενα και γιατί πρέπει να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο προς το καλύτερο.

Η πρωτοβουλία είναι μαζική και προέκυψε από τις καθημερινές διαπιστώσεις όλων μας για τα κακώς κείμενα. Δυστυχώς, μόνο για αυτά μιλάμε και όχι για επιτεύγματα.-

Γι’ αυτό, φίλες και φίλοι, ήρθε ή ώρα να κοιτάξουμε μπροστά. Να σχεδιάσουμε όλοι μαζί το μέλλον αυτού του τόπου.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε το αναγκαίο άλμα.

Ήρθε η ώρα να συνδιαμορφώσουμε με ανιδιοτέλεια τον στρατηγικό σχεδιασμό για τον Δήμο μας.

Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε με ειλικρίνεια, ήρθε η ώρα να ακούσουμε, να λειτουργήσουμε, να μετάσχουμε και να αλλάξουμε. Αυτά είναι και τα αρχικά της λέξης άλμα. Ακούμε, Λειτουργούμε, Μετέχουμε, Αλλάζουμε.

Και από την σημερινή μας πρώτη εκδήλωση γίνεται ξεκάθαρο ότι έχουμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας.

Και κάτι αντίστοιχο θα γίνει το επόμενο διάστημα και στα Ανθέμια και στην Ειρηνούπολη.

Σας καλώ να δουλέψουμε μαζί για τον Δήμο Νάουσας της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, της χρηστής διοίκησης, της δημιουργίας, του πολιτισμού, της συλλογικής αυτοπεποίθησης.

Οι άλλοι δοκιμάστηκαν. Εμάς μπορείτε να μας εμπιστευτείτε, γιατί και εμείς σας εμπισρευόμαστε.

Εμείς θα κερδίσουμε τις εκλογές και πιστέψτε με δεν θα σας απογοητεύσουμε. Εμείς με εσάς θα κερδίσουμε τις εκλογές.

Εμείς θα κερδίσουμε τις εκλογές και αυτό φάνηκε απόψε με την παρουσία σας και θα είσαστε περήφανοι για την νίκη μας.

Εμείς θα κερδίσουμε τις εκλογές για να βγει κερδισμένος ο Δήμος και όλοι οι δημότες.

Γι’ αυτό σας καλούμε όλες και όλους να πάρετε μέρος στην προσπάθεια αυτή. Σας χρειαζόμαστε όλους και πολλές φορές θα είσαστε εσείς μπροστά σε πρωτοβουλίες που θα πάρουμε.

Σήμερα έγινε η αρχή της νίκης μας, που θα είναι νίκη ολόκληρου του Δήμου Νάουσας.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την σημερινή σας παρουσία και εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά, με Υγεία και με τη Νίκη.

Θέλω, τέλος, να σας πω μην φύγετε αμέσως γιατί σαν επίλογο σας αφιερώνω ένα τραγούσι του φίλου Νίκου Πορτοκάλογλου που θαρρείς ότι το έγραψε για μας, γιατί, τελικά, κάθε πόλη, κάθε κοινωνία, έχει την ανάγκη για ΑΛΜΑ. Ακούστε με προσοχή τους στίχους.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή και για την παρουσία σας.

Καλό αγώνα και με τη νίκη.

 

ΓΙΑΤΙ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΕΔΩ  ΣΗΜΕΡΑ ;;;

Προβλήματα, πανδημία, εμπάργκο, εργοστάσια, ανεργία

Κίνδυνος υποβάθμισης

Αν όλα πήγαιναν καλά….

Κίνητρο μας η αγάπη για τον τόπο μας

Όχι κατηγόριες και αντιδικίες

Να κοιτάξουμε μπροστά, ενωμένοι, μονιασμένοι

Γιατί ζούμε εδώ

Εμπειρία, έμπνευση, όραμα

Ανιδιοτέλεια και όχι βιοπορισμός, εφαλτήριο κλπ

Ανενεργούς και απογοητευμένους

 

ΠΟΙΟΙ   ΕΙΜΑΣΤΕ   ;;;

Απλοί, καθημερινοί,

Με αγάπη για τη γειτονιά, κοινότητα, βουνό και κάμπο

Κανένα κόμμα

Συνεργασία και ΟΧΙ στήριξη

 

ΠΟΙΟ  ΤΟ  ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΑΥΤΩΝ  ΤΩΝ  ΕΚΛΟΓΩΝ ;;;

Κρίσιμη πενταετία,

Δεν είμαστε στο παρά πέντε, αλλά στο και 1

Πρέπει να ζωντανέψουμε ξανά

Τιμή για μένα, χρέος στους προγόνους και στα παιδιά μας

Με φίλους, νέα παιδιά το ΑΛΜΑ, παίρνει διαστάσεις

Δεν είμαι αυθεντία – Ένας κούκος δεν …

Συνδιαμόρφωση, ολοκληρωμένο συνεκτικό σχέδιο

Όχι αποσπασματικά, πυροτεχνήματα κλπ

Θέλουμε ένα Δήμο που αξίζει να ζεις και να εργάζεσαι

Συμμετοχική δημοκρατία, πριν και μετά

Εμπιστοσύνη στον επαγγελματισμό των εργαζόμενων

Στην αυξανόμενη φτωχοποίηση απαντάμε με Δίκτυα Αλληλεγγύης

Ο Δήμος μας μπορεί να συγκροτήσει μια μεγάλη Προοδευτική συμμαχία

 

ΗΡΘΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ  ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ;;;

Όχι, αλλά για να καινοτομήσουμε. Όχι την πεπατημένη

Όχι σε μια ξερή ομιλία, από PP, ή ανάγνωση κειμένου

ΑΛΜΑ – Ακούμε, Λειτουργούμε-Μετέχουμε-Αλλάζουμε

Δημόσια διαβούλευση.

Διαφορετικότητα, ξεκίνησε με την ιστοσελίδα και συνεχίζεται

Ομιλητές και Μπάμπης. Τιμή μας. Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων. Γιώργος

Ελύτης«Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά».

ΑΛΜΑ, ψυχωμένο άλμα

Προόδου, ανάπτυξης, παντού,

Όχι στο κενό

Όχι αντιδικίες, τραβάμε γραμμή,

Πολάκης, προτάσεις και όχι μηνύσεις τα τελευταία 10 χρόνια

Τραβάμε γραμμή και όλα τα αρνητικά πίσω

Μαζί μας τα θετικά,

Όχι Εισαγγελείς, Όχι ξυπόλυτοι

Ανοικτές συνεδριάσεις, ο λόγος στον δημότη, δημοκρατία.

 

Εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε

Αγριόχορτα και εγκατάλειψη παντού

Τρύπες παντού

Αδέσποτα

Σκουπίδια, βρώμικοι κάδοι

Παρατημένη και βρώμικη Αράπιτσα

Αστική Συγκοινωνία

Άστεγοι

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Φαραωνικό Αιολικό-Ανέπαφο Βέρμιο

Όχι εσωστρέφεια, μιζέρια και συνήθεια στην ασχήμια

 

 

Ήρθε η ώρα για :

ΑΛΜΑ

Συνδιαμόρφωση με ανιδιοτέλεια

Χρηστή διοίκηση

Να δουλέψουμε με ειλικρίνεια

Συλλογική αυτοπεποίθηση

Δεν αποτελεί προσωπική φιλοδοξία ξαφνικά να γίνω Δήμαρχος

Καθημερινές συζητήσεις, προβληματισμοί, διαπιστώσεις

Οι άλλοι δοκιμάστηκαν

Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε, εμείς σας εμπιστευόμαστε

Εμείς θα κερδίσουμε τις εκλογές και εσείς θα έχετε τον πρώτο λόγο

Φαίνεται από την σημερινή εκδήλωση

Ανθέμια, Ειρηνούπολη

Κερδισμένος ο Δήμος

Κερδισμένοι όλοι οι δημότες».