Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 16:56

Η HaRTA ξεκινά τη συλλογή υπογραφών για να πιέσει τη δημοτική αρχή να αναγνωρίσει το ζήτημα της στεγαστικής κρίσης στο δήμο Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η HaRTA ξεκινά  τη συλλογή υπογραφών για να πιέσουμε τη δημοτική αρχή να αναγνωρίσει το ζήτημα της στεγαστικής κρίσης στο δήμο Νάουσας και να το εντάξει στον πολιτικό προγραμματισμό της.

Μπορείτε να υπογράψετε εδώ  bit.ly/3Rwi5Fv
Η ΗaRTA είναι μια ομάδα έρευνας και δράσης που καταπιάνεται με το ζήτημα της έλλειψης στέγης στο Δήμο Νάουσας.

Την ίδια στιγμή που πολλά καλής ποιότητας σπίτια μένουν κενά και αχρησιμοποίητα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στον Δήμο μας αντιμετωπίζουν στεγαστικά προβλήματα και δυσκολεύονται να βρουν αξιοπρεπή κατοικία σε προσιτές τιμές.

Η καταγραφή των κατοικιών στην πόλη της Νάουσας κατέδειξε πως ενώ περίπου το 13,5% του πληθυσμού της Νάουσας ζει σε συνθήκες έλλειψης στέγης, 3.500 σπίτια παραμένουν κενά, μέρος των οποίων βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν καμία πιθανότητα να ενοικιαστούν μελλοντικά.

Mε κεντρικό στόχο τη σημαντική μείωση των αδρανών δημόσιων και ιδιωτικών ιδιοκτησιών και τη δημιουργία αποθέματος οικονομικά προσιτής κατοικίας

Ζητά:

  • την σύσταση διεπιστημονικής ομάδας που θα υποστηρίξει το γραφείο του δημάρχου, τις τεχνικές και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας για τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής για τις κενές ιδιοκτησίες, η οποία θα βασίζεται σε τεκμηριωμένα δεδομένα.
  • την δημιουργία ενός μηχανισμού εντός του Δήμου που θα μπορεί να παρεμβαίνει, να αναζωογονεί και να επαναφέρει τα δημόσια και ιδιωτικά ακίνητα και να τα εντάσσει σε ένα απόθεμα οικονομικά προσιτής στέγασης.
  • τον σχεδιασμό των διοικητικών μέτρων και διαδικασιών για τη δημιουργία μηχανισμών μέσω των οποίων ο Δήμος μπορεί να διευκολύνει την παροχή προσιτής κατοικίας, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής δεδομένων, της συγκέντρωσης κεφαλαίων και των τεχνικών παρεμβάσεων και άλλα μέτρα για την αποτροπή της αδράνειας των ιδιοκτησιών.

Τα άμεσα μέτρα που ζητά να ληφθούν είναι:

  • η άμεση συλλογή τεκμηριωμένων δεδομένων σχετικά με τον αριθμό και την κατάσταση των κενών ιδιοκτησιών και του ιδιοκτησιακό καθεστώτος που τις διέπει (δημοτικές και ιδιωτικές ιδιοκτησίες)
  • ο προσδιορισμός ενός εκπροσώπου του Δήμου για τη διεξαγωγή συζητήσεων σχετικά με τη σύσταση ομάδας εμπειρογνωμόνων και την σύσταση ομάδας έργου του δημάρχου για την εκπόνηση της στρατηγικής για τα κενά
  • ο εντοπισμός των υφιστάμενων δυνατοτήτων χρηματοδότησης για ανακαίνιση και επανάχρηση ιδιοκτησιών
  • ο σχεδιασμός μηχανισμού διαχείρισης αποθέματος προσιτής κατοικίας

 

 

Πηγή: https://www.facebook.com/groups/447216206463640/permalink/910322206819702