Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 23:01

Συμβιβασμός Κουτσογιάννη – Καραμπατζού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκδικάστηκε την Πέμπτη στο δικαστήριο η μήνυση για τα περί «ρεμούλας»

Ο νυν δήμαρχος έκανε δήλωση πως δεν εννοούσε τον «τέως», τον οποίο «τιμά, σέβεται και υπολήπτεται»

Εκδικάστηκε την Πέμπτη στο Πλημμελειοδικείο Βέροιας η μήνυση του τέως δημάρχου κ. Αναστασίου Καραμπατζού κατά του νυν δημάρχου κ. Νικολάου Κουτσογιάννη για τα περί “ρεμούλας” που είχε πει ο δεύτερος σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 8.12.2014.

 Τελικά ανακλήθηκε η μήνυση μετά από δήλωση του κ. Κουτσογιάννη ότι η φράση του δεν αφορούσε τον κ. Καραμπατζό, τον οποίο “σέβεται, τιμά και υπολήπτεται”.

 Ο κ. Καραμπατζός κατηγορούσε τον κ. Κουτσογιάννη ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 8-12-2014 ισχυρίστηκε “ψευδή σε βάρος του στοιχεία”, που έβλαψαν την τιμή και υπόληψή του. Ειδικότερα: «ο κατηγορούμενος, ως Δήμαρχος Νάουσας, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, ισχυρίστηκε για τον επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, πρώην δήμαρχο Αναστάσιο Καραμπατζό, τα εξής ψευδή “...Για όσκαρ ανδρικού ρόλου... ήταν ο κ. Καραμπατζός. Αν δεν σεβόμουν το δημοτικό συμβούλιο θα χειροκροτούσα για την παράσταση που παίχθηκε... Η υποκρισία περισσεύει. Δώδεκα χρόνια τώρα το επίπεδο ήταν καφενειακό.... Αυτοί που δήλωναν εδώ μέσα ότι είναι περήφανοι που έκαναν αυθαίρετα με τους κολλητούς τους και ζημίωναν τον  δήμο με 600.000 ευρώ... μαθημένοι χρόνια στη ρεμούλα. Αυτή τη νοοτροπία εκθρέψαμε 12 χρόνια”».

 Ο κ. Καραμπατζός, την επομένη εκείνης της συνεδρίασης είχε ζητήσει από τον κ. Κουτσογιάννη με εξώδικο διαμαρτυρία να αποστείλει στον εισαγγελέα όποια στοιχεία έχει ειδάλλως να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Ο κ. Κουτσογιάννης δεν το έπραξε και ο κ. Καραμπατζός κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

  Τελικά, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας συμφωνήθηκε μεταξύ των δυο πλευρών να καταθέσει ο κ. Κουτσογιάννης δήλωση, η οποία θα δημοσιοποιηθεί και στον Τύπο, στην οποία αναφέρει τα εξής:

 «Ο Νικόλαος Κουτσογιάννης δηλώνω απερίφραστα ότι τιμώ, σέβομαι και υπολήπτομαι τον πρώην δήμαρχο Καραμπατζό Αναστάσιο, όπως άλλωστε έχω ρητά δηλώσει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας. Ουδέποτε υπονόησα κάτι προσωπικό γι αυτόν στη συνεδρίαση της 8.12.2014 ή σε οποιαδήποτε άλλη δήλωσή μου».

 

 

Πηγή: Εφημερίδα «Νέοι Καιροί» της Νάουσας

Σχετικά Άρθρα