Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 23:11

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας κατά της διάθεσης των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ως θέμα Προ Ημερησίας Διάταξης ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας  κατά της απόφαση της κυβέρνησης για διάθεση των ταμειακών αποθεμάτων των δήμων.

Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε  πως το ψήφισμα εναρμονίζεται και με την πρόσφατη απόφαση όλων των δήμων. «Στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης για συμφωνία αλλά χρειάζεται και μια στρατηγική την οποία δεν βλέπουμε», είπε.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζό είπε πως  τέτοια θέματα πρέπει να έρχονται ως τακτικά και όχι προ ημερησίας διάταξης.  «Το πόσο αυτόνομοι είμαστε είναι σχετικό για ποια αυτοτέλεια  μιλάμε» είπε λέγοντας πως η παράταξη του συμφωνεί να δοθούν τα διαθέσιμα αλλά με μία χρονική δέσμευση.  «Τα χρήματα δεν είναι δικά μας είναι του ελληνικού λαού», είπε.

«Τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν την τοπική αυτοδιοίκηση; Αν έχει τόσα λεφτά ο δήμος μας γιατί δεν γίνονται έργα;» αναρωτήθηκε ο Τάκης Ρίζος, ενώ ο Γιώργος Καρτσιούνης χαρακτήρισε την πράξη  νομοθετικού περιεχομένου  πειρατική  και αρπαγή των πόρων των δήμων

«Συζητάμε για κάτι που έχει ψηφιστεί ήδη καλό θα ήταν να το συζητήσουμε πριν ψηφιστεί», δήλωσε ο Γιώργος Βασιλείου.

«θέλουμε να πιστέψουμε τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης  με την προϋπόθεση πως θα μείνουμε στο ευρώ», είπε η Δώρα Μπαλτατζίδου.

«Η απόφαση πάρθηκε καθαρά για να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες και τους δανειστές», δήλωσε ο Λάκης Λακηνάνος.

 

Σχετικά Άρθρα