Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 18:07

«Λοξές Ματιές»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

H Λογοτεχνική Συντροφιά Νάουσας διοργανώνει παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Λοξές Ματιές» του Δημήτρη Τρωαδίτη, απόδημου Έλληνα. Πρόκειται για μια διαδρομή σε ποιητικά και μουσικάμονοπάτιαπου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στον όροφο του καφέ ΝΕΟΝ. Ο ποιητής θα μιλήσει για τους απόδημους ποιητές και ποιήτριες της Αυστραλίας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η κα Λίνα Βαταντζή, καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας, που θα μιλήσει για την ποιητική συλλογή. Το βιογραφικότου ποιητή θα παρουσιάσει η κα Πόπη Γιόκαλα. Ποιήματα θα απαγγείλουν τα μέλη της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Αγγελιδάκης Γιώργος, Γιάντσης Μερκούριος, Κολτσάκη- Ρέντη Μαρία, Λουμπουρδή Ντίνα, Ντίκας Δημήτρης και Σακαλής Γρηγόρης.Με την μουσική τους θα επενδύσουν η Μαριάμ Σεπιτάνου, τραγούδι και η Δέσποινα Μιχαηλίδου, κιθάρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιογραφικό του Δημήτρη Τρωαδίτη: Γεννήθηκε το1959 στην Αθήνα. Στα τέλη της δεκαετίας του1970 με αρχές της δεκαετίας του1980 συμμετείχε σε ομάδα θεάτρου σκιών και σε μουσικό συγκρότημα.

Το1992 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου εργάζεται και γράφει στη βιβλιογραφική στήλη της εφημερίδας“Νέος Κόσμος”. Ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και, επίσης, ασχολείται με την ποιητική μετάφραση.

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές “Ηοργή, τοόνειροκαιηζωή”(1997),  “ΧωρίςΠροοπτική”(2009), “ΗΜοναξιάτουΧρόνου”(2012), “υπολήψεις– απόπειρες”(2013), «Μια Κόκκινη Ανάταση» (2016), Ωδή στο Ανικανοποίητο», «Ακροβασίες» (2017), και «Λοξές Ματιές» (2019).