Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 21:14

Ένα ήρωας της ζωής που «ξεγέλασε» το θάνατο (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σε μια συγκινητική, τρυφερή αλλά κυρίως αισιόδοξη παρουσίαση, το  Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Βέροιας και Πυρήνας Νάουσας) και τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, διοργάνωσε εκδήλωση  για το αυτοβιογραφικό βιβλίο  του Γιώργου Αθανασιάδη με τίτλο «Ξεγελώντας το θάνατο», το απόγευμα του Σαββάτου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς, Αίθουσα  ΒΕΤΛΑΝΣ.

Την εκδήλωση προλόγισε η  πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Νάουσας Στέλλα Αραμπατζή, ενώ την παρουσίαση πραγματοποίησαν ο Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους (Μαιευτήρας Γυναικολόγος κα πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρία Παραρτήματος Βέροιας, ο Γιώργος Δάμτσιος συγγραφέας, ο ίδιος ο συγγραφέας ενώ κείμενα του βιβλίου διάβασε η Κατερίνα Μώκιου.

Στο βιβλίο, ο Γιώργος  Αθανασιάδης παρουσιάζει την πλούσια σε αναμνήσεις ζωή του, την οποία διηγείται μ' ένα μοναδικό τρόπο.

Πρόκειται για μια μυθιστορηματική αυτοβιογραφία ενός ανθρώπου που σε πολύ νεαρή ηλικία, και ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στη Β’ Μοίρα Καταδρομών στη Νάουσα, ήρθε αντιμέτωπος με κάτι το άγνωστο σε εκείνον-στην έως τότε ύπαρξή του- και σχεδόν δαιμονοποιημένο  τον καρκίνο.

 Από τη στιγμή εκείνη η ζωή άλλαξε, όλα κρέμονταν ι από μια κλωστή. Απρόσμενες καταστάσεις, παιχνίδια της μοίρας και της τύχης, έρωτες - χωρισμοί, αντιξοότητες και προσωπικά αδιέξοδα. Σε μια ανατρεπτική εναλλαγή με στιγμές απρόσμενης χαράς και πληρότητας, έντονων προσωπικών βιωμάτων, και αυτογνωσίας, ανέλπιστης βοήθειας από πρόσωπα άγνωστα, μέχρι τότε, αγγελιοφόρους μιας άλλης ζωής.

 Γεγονότα και καταστάσεις που τον αφήνουν κυριολεκτικά «ακάλυπτο», μπροστά στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου. το Θάνατο, τον οποίο και τελικά ξορκίζει, μετουσιώνοντάς τον σε πάθος για τη ζωή. Μια μοναδική ιστορία από αυτές που γράφει η ίδια η ζωή.

 

Ο συγγραφέας

 Ο Γιώργος Αθανασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ψηλά στα κάστρα, όπου σκαρφάλωνε μικρός και αγνάντευε την αγαπημένη του πόλη. Μεγάλωσε σε μία παραδοσιακή γειτονιά της Άνω Πόλης, περιτριγυρισμένος από πρόσωπα αγαπητά και πολύ καλούς φίλους. Στα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της πυγμαχίας. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις ως «Πρασινοσκούφης». Εργάστηκε επί 14 χρόνια ως Χρηματοασφαλιστικός σύμβουλος. Δημιουργικά ανήσυχος, ελεύθερος και κοινωνικός χαρακτήρας, με χαμόγελο, θετική σκέψη και αισιοδοξία. Παρών στην κάθε στιγμή, με πάθος και ενέργεια, ζώντας συχνά στα όρια. Αγάπησε και αγαπήθηκε, απλά και ανθρώπινα. Είναι λάτρης της Latin jazz μουσικής και του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Σήμερα ασχολείται ταυτόχρονα με το σχέδιο σε ψηφιακή μορφή και με τη ζωγραφική, μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή.