Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 19:36

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Δικό Μου Θέατρο» του Χρήστου Μπαταντζή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ στο Θερινό Θέατρο Νάουσας

Η παρουσίαση των θεατρικών απομνημονευμάτων «Το Δικό Μου Θέατρο» του Χρήστου Μπαταντζή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, ώρα 8.30 το βράδυ, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, «Μελίνα Μερκούρη».

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Δημήτρης Μουρατίδης· θα προλογίσει η Δάνα Πετρά·ενώ Handpan θα παίξει ο Δάνης Ιορδανίδης.

Το βιβλίο κυκλοφορρεί  από τον εκδοτικό οίκο της πόλης μας «Ἀνάλεκτο» και πρόκειται για μία ελκυστική και γλαφυρή διήγηση που καταγράφει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ερασιτεχνικού θεάτρου της περιοχής μας.

Ο Χρήστος Μπαταντζής, ένας από τους πιο παραγωγικούς «θεατρανθρώπους» της Νάουσας, έχει σκηνοθε­τήσει πάνω από είκοσι θεατρικές παραστάσεις και επετειακές εκδηλώσεις, και έχει αποσπάσει σειρά διακρίσεων σε θεατρικούς διαγωνισμούς. Στα θεατρικά του απομνημονεύματα περιγράφει την 40χρονη πορεία του στην θεα­τρική σκηνοθεσία, και ανιστορεί λεπτομέρειες και παραλειπόμενα από τις παραστάσεις που έστησε. Συγγραφέας θεατρικών έργων και ο ίδιος, καταπιάστηκε επίσης με κείμενα των: Αισχύλου, Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Καζαντζάκη, Βάρναλη, Περεσιάδη, Καρρά, Σκούρτη, Χειμωνά, Μποστ, Βιτράκ, κ.ά. Το βιβλίο, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει ανέκδοτα θεατρικά κείμενα και πολυσέλιδο ένθετο με ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τις παρα­στάσεις.