Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 13:44

Παρουσίαση της νέας συλλογής διηγημάτων «Σταγόνες» του Γιώργου Κασαπίδη στη Νάουσα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η νέα συλλογή διηγημάτων "Σταγόνες" του Ναουσαίου συγγραφέαΓ ιώργου Κασαπίδη. Θα παρουσιαστεί στη Νάουσα στις 20/3 στην αίθουσα «ΒΕΤΛΑΝΣ» του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς»

 

Μικρές ιστορίες του έρωτα, του χρόνου, του θανάτου

Είκοσι οκτώ μικρές ιστορίες συναπαρτίζουν τη νέα συλλογή διηγημάτων ''Σταγόνες''. Ιστορίες που αφορούν ανθρώπους και στιγμές από τις ζωές τους, αξιομνημόνευτες είτε επειδή ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες, είτε ακριβώς επειδή τις περιγράφουν επιγραμματικά μέσα στη φυσιολογικότητά τους. Ιστορίες στις οποίες η φαντασία του συγγραφέα πλέκεται με τις μνήμες, τις διηγήσεις και τις εμπειρίες του από τη ζωή του στη Νάουσα, προκειμένου να μας δοθεί ένα πολύχρωμο και πολυεπίπεδο σύνολο. Ένα σύνολο όπου υμνείται ο Άνθρωπος, με όλες τις πτυχές και τις αντιφάσεις που διέπουν τον βίο του.

 

Ο βραβευμένος Ναουσαίος συγγραφέας Γιώργος Κασαπίδης, στο τρίτο του συγγραφικό εγχείρημα, μας παραδίδει μια συλλογή διηγημάτων γεμάτη φρεσκάδα, με έντονο το στοιχείο της νοσταλγίας, σαν τα κυριακάτικα γλυκά των οικογενειακών μας τραπεζιών.

 

Βιογραφικό: Ο Γιώργος Θ. Κασαπίδης γεννήθηκε µιαν Άνοιξη στη Νάουσα. Έκανε ραδιόφωνο και ζωγραφίζει. Κείµενά του και φωτογραφίες του βλέπουµε τακτικά στο rejected.gr. Κάνει θέατρο από µαθητής. Είναι συνιδρυτής της θεατρικής οµάδας «Αίρεσις». Έχει γράψει τα σενάρια και σκηνοθέτησε τα τέσσερα τελευταία τρέιλερ των θεατρικών παραστάσεων για λογαριασµό της «Αίρεσις». Περιοδικά και sites της Νάουσας και της γύρω περιοχής φιλοξένησαν διηγήµατά του. Το 2016  εξέδωσε το παραµύθι «Η Κουκίδα, το Στίγµα κι ο Αέρας» και το 2018 το ποιητικό παραµύθι «Το Δέντρο της Αγάπης» από τις εκδόσεις Πηγή. Έχει βραβευτεί για το διήγηµά του «…βράδιασε και πού θα µείνω» σε διαγωνισµό του εκδοτικού οίκου iWrite.

 

Περισσότερα για το βιβλίο: https://www.pigi.gr/product/diigimata-stagones/