Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 19:36

Παρουσιάστηκε στη Νάουσα το βιβλίο της Σοφίας Κραββαρίτη «Ο Θεός άργησε πολύ»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 7/2, στο καφέ Βιβλιοθήκη στη Νάουσα, το βιβλίο της Σοφίας Κραββαρίτη «Ο Θεός άργησε πολύ».

Πρόκειται για την πρώτη λογοτεχνική εμφάνιση της συγγραφέως. Το βιβλίο της, τόσο από την ίδια όσο και από τους ομιλητές της βραδιάς, χαρακτηρίστηκε ως “ερωτικό ψυχογράφημα”.

Για το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας από τη Θεσσαλονίκη Μάριος Δημητριάδης και η δασοπόνος MSc, Πόπη Νικούση. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η οικοδέσποινα της βραδιάς, η Κατερίνα Μώκιου, ενώ τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο συγγραφέας Γιώργος Δάμτσιος.

Η Πόπη Νικούση στον λόγο της έθεσε αρκετούς προβληματισμούς στο κοινό. Ανέφερε σκηνές από το βιβλίο και τις συσχέτισε με την αληθινή ζωή, παραθέτοντας ένα σωρό ομοιότητες. Επίσης, μίλησε και για το εξώφυλλο του βιβλίου, αναφέροντας τις επιμέρους εικόνες που ξεπηδούσαν μπροστά της από εκείνο όσο προχωρούσε στην ανάγνωση του συγγράμματος.

Ο συγγραφέας Μάριος Δημητριάδης εξήγησε ότι ένα καλό βιβλίο μπορεί να διαβαστεί από τον καθένα, ασχέτως είδους. Έθεσε ως παράδειγμα τον εαυτό του, που τόσο ως συγγραφέας όσο και ως αναγνώστης ασχολείται κυρίως με τα βιβλία μυστηρίου και τρόμου. Το βιβλίο όμως που κλήθηκε να μιλήσει, παρότι ερωτικό, του φάνηκε εξαιρετικό, γεμάτο λυρισμό και έντονες περιγραφές. 

Η συγγραφέας του βιβλίου τέλος, ένιωσε την ανάγκη να αναγνώσει το προλογικό σημείωμα του βιβλίου. Μέσα από αυτό το κοινό έμαθε ότι η ιστορία του Άρη και της Μαργαρίτας, (των πρωταγωνιστών του βιβλίου) είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Της την είπε κομμάτι με το κομμάτι η ίδια η Μαργαρίτα. Γράφτηκε ωστόσο με αρκετές αλλαγές, με βασικότερη εξ αυτών το τέλος της.

Στο τέλος, απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε βιβλία.

Σχετικά Άρθρα