Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 13 Μαϊος 2018 11:11

Μαθήματα ζωής στον «Γιάννη που αγάπησα» (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σε  μια άρτια εκδήλωση, το 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας,  ο εκδοτικός οίκος Τραυλός και το Βιβλιοπωλείο «Το Φύλλο»,  παρουσίασαν  το βιβλίο της Κατερίνας Καλφοπούλου «Ο Γιάννης που αγάπησα» , το απόγευμα του Σαββάτου, στον πάντα φιλόξενο όροφο του  Μουσικού Καφενείου «Σείριος» στη Νάουσα.

Το βιβλίο ανέλυσαν, η Ρένα Κύρκα, μαθηματικός, ο Πέτρος Στοΐδης, φιλόλογος, η Αθηνά Παπαθανασίου, φιλόλογος αλλά και η ίδια η συγγραφέας, ενώ χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Νάουσας Χρήστος Παππάς.

Ο "Γιάννης που αγάπησα" περιέχει ιστορίες από τη σχολική τάξη, του ελληνικού δημόσιου Λυκείου. Είναι ένα βιβλίο που παραδίδει  μαθήματα ζωής για όλες τις ηλικίες.  Με  περιστατικά , αντίστοιχα ερωτήματα και στοχασμούς, πάνω στις δυσκολίες της διδασκαλίας.

Το βιβλίο δίνει όμως και λύσεις  με εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης  προβλημάτων και μάλιστα όχι μόνο μαθηματικών. «Η γνώση είναι συνεκτική και ενιαία». Κι αυτό που διδάσκει -εκτός των άλλων- στους μαθητές ή/και τους αναγνώστες της είναι ότι: «Όσο μεγαλώνετε θα αναθεωρείτε τις απόψεις σας και θα διευρύνετε τους ορισμούς, και μαζί μ’ αυτούς θα διευρύνετε και τους ορίζοντές σας. Αυτό σημαίνει πρόοδος», αναφέρει χαρακτηριστικά η συγγραφέας Κατερίνα Καλφοπούλου.