Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 09 Ιουνίου 2019 12:45

"Προσφυγιά και Μετανάστευση Ανέντιμη καταδίκη"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ποιητική βραδιά στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας, την Κυριακή το βράδυ, στις 16 Ιουνίου 2019, με θέμα "Προσφυγιά και Μετανάστευση - Ανέντιμη Καταδίκη" διοργανώνει η Κίνηση για τα Γράμματα και τις Τέχνες σε συνεργία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Προσκεκλημένοι είναι ποιητές και ποιήτριες από την βόρεια Ελλάδα για να παρουσιάσουν έργα τους που σχετίζονται με τη μετανάστευση, τον μισεμό, τον ξεριζωμό, στο ευρύτερο φάσμα την απουσία από αγαπημένα πρόσωπα η αγαπημένους τόπους. Από τους πρώτους που έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους από τους Ναουσαίους είναι η Ευθυμούλα Μπαμπάτση, η Λίνα Βαταντζή, ο Πόπη Γιόκαλα, η Αθηνά Ξανθίδου, ο Γιώργος Κασαπίδης, Ο Γρηγόρης Σακαλής και ο Χρήστος Τουμανίδης. Ενθαρρυντική δε, είναι η συμμετοχή βαβευμένων ποιητών από τις γύρω πόλεις εκτός Νομού, όπως Γιαννιτσά, Κοζάνη, Αλεξάνδρεια και Θεσσαλονίκη. Μόνο μερικά ονόματα ενδεικτικά Μαρία Ξανθοπούλου, Γιώργος Δελιόπουλος,  Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Φωτεινή Ψι και η Μαρία Μπούλη. Στα πρόθυρα της εκδήλωσης οι ποιητές θα ξεναγηθούν και στις αρχαιότητες της πόλης μας από τον αρχαιολόγο Αλέξανδρο Χατζηιωαννίδη. Θα περιηγηθούν στην πόλη μας και θα φιλοξενηθούν από ομότεχνούς τους. 

Η διοργανώτρια της Κίνησης για τα Γράμματα και τις Τέχνες, Ξανθή Χονδρού-Χιλλ περιμένει περίπου 20 ποιητές απο τη βόρεια Ελλάδα και θεωρεί ότι πρέπει να αναδείξουμε τους αρχαίους χώρους τέχνης μέσα από την ίδια την τέχνη!
Περισσότερες πληροφορίες θα κυκλοφορήσουν στις αφίσες τις επόμενες ημέρες.