Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 17:11

«Ηλέκτρα», η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Κωνσταντίνου Φάη από τις 13 έως και τις 18 Ιουλίου στη Νάουσα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Ηρωική πόλη της Νάουσας, στην αίθουσα ‘’ΝΑΪΑΣ’’ του Πολυχώρου Πολιτισμού ‘’Χρήστος Λαναράς’’ από τις 13έως και τις 18 Ιουλίου, θα παρουσιασθεί η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο ‘’Ηλέκτρα’’, του Ηπειρώτη καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Φάη.

 Το θέμα της έκθεσης διαπραγματεύεται την Παγκόσμια Ιστορία.Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο παρελθόν, με το σύνολο της αυστηρής επιλογής των έργων τέχνης να υπερβαίνει τα 40.Ο βασικός άξονας των θεμάτων τους αντλείται από την Προϊστορία, τηνΜυθολογία και καταγεγραμμένη Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας αλλά και από την Παγκόσμια Ναυτιλία.

Δημιουργίες με σινική μελάνη και μολύβι, αποτέλεσμα διεξοδικής έρευνας αλλά και μακροχρόνιας καλλιτεχνικής κυοφορίας του δημιουργού. Από την μια θεοί, ήρωες, μυθικά πλάσματα, επικές σκηνές και ηγετικές μορφές του Αρχαίου Κόσμου και από την άλλη θαλάσσιοι ‘’γίγαντες’’ των τελευταίων 250 ετών οι οποίοι άφησαν το δικό τους ανεξίτηλο στίγμα στο σύγχρονο, ιστορικό γίγνεσθαι, πλοία τα οποία θαυμάσαμε σε υπερπαραγωγές του παγκόσμιου Κινηματογράφου, διάσημα ναυάγια, θωρηκτά του 1ου και του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου κ.α..

Ναυαρχίδα της όλης εκδήλωσης θα αποτελέσει ο Γιγάντιος Σμιλόδοντας της Ουρουγουάης. Έναςπήλινος σκελετός προϊστορικού αιλουροειδούς συνολικού μήκους 3 μέτρων, βασισμένος στην ανακάλυψη του μεγαλύτερου κρανίου του είδουςSmilodonPopulator- Bonaerensisτο 1989 στην Λατινική χώρα. Το θέμα αναδείχθηκε διεθνώς στην επιστημονική και όχι μόνο κοινότητα, από τις NewYorkTimesτον Μάρτιο του 2020.

Αυτός ο γίγαντας, θα συνοδεύεται από ένα άλλο γλυπτό έργο, τον Γιγάντιο Αμφιμαχαιρόδοντα των Roth Wagner- 1854, βασισμένο στο ομώνυμο εύρημα από το Πικέρμι Αττικής, ένα γεωλογικό μνημείο το οποίο σήμερα αποκαλείται ‘’Ακρόπολη τηςΠαλαιοντολογίας’’ διεθνώς. Στόχος τηςέκθεσης είναι ο επισκέπτης με την βοήθεια της Επιστήμης και της Τέχνης,να βιώσει ένα πέρασμα από την αλληγορία και τον Μύθο, στα θαύματα της Φύσης και της Βιομηχανίας.

Με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, η εκδήλωση αφιερώνεται στην μνήμη ενός εκ των διασημότερων ορφανών εκείνης τηςπεριόδου, του μυθιστορηματικού νομικού και γερουσιαστή,Λουκά Μιλτιάδη Μίλλερ, ο οποίος μεταξύ άλλων στην υπέρλαμπρη επαγγελματική και πολιτική σταδιοδρομία του στις ΗΠΑ, υπήρξε και ιδρυτής τριών πόλεων με ελληνικά ονόματα, την Αρκαδία, την Αθήνα και τον Μαραθώνα.

Πάροχος αιγίδας αναλαμβάνειη Hermes Expo International, το καθημερινό ωράριο για το κοινό είναι 11:00-14:00 και 18:00-22:00,ενώ ως χορηγοί επικοινωνίας συμμετέχουν επιχειρηματικοί και πολιτιστικοί παράγοντες από την Ομογένεια των ΗΠΑ της Αυστραλίας και της Αρμενίας, μέλη του καλλιτεχνικού κόσμου από την Σερβία και την Ιταλία καθώς επίσης και εγχώρια έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.