Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 20:18

Η Επανάσταση στη Μακεδονία με επίκεντρο τη Νάουσα 200 χρόνια μετά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κατάθεση εργασιών για το επετειακό αφιερωματικό τεύχος των  Χρονικών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021) το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. στην 6/2020 συνεδρίασή του αποφάσισε να αφιερώσει τεύχος του περιοδικού Χρονικά Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας στο εν λόγω γεγονός. Το θέμα του αφιερώματος των Χρονικών είναι: «Η επανάσταση στη Μακεδονία με επίκεντρο τη Νάουσα (1822).

Σκοπός του αφιερώματος είναι να αναδειχτούν πτυχές του ιστορικού ζητήματος και πιο συγκεκριμένα να παρουσιαστούν τα γεγονότα, τα πρόσωπα, οι πολιτικές και στρατιωτικές επιλογές, καθώς επίσης και οι επιδράσεις της επανάστασης στην περιοχή στο ευρύτερο επαναστατικό πλαίσιο της περιόδου. Παράλληλα, μέσω του αφιερώματος μπορούν να παρουσιαστούν και να αξιοποιηθούν αρχειακά τεκμήρια, ειδικότερα δε τεκμήρια που αφορούν στην επανάσταση στην περιοχή και προέρχονται από το αρχείο του Ιεροδικείου Βεροίας, που σώζεται στα Γ.Α.Κ. Ημαθίας.

Έτσι, καλούνται ιστορικοί, ιστοριοδίφες, τοπικοί ερευνητές κ.τ.λ. να καταθέσουν τις εργασίες τους που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα μέχρι την 15η Φεβρουαρίου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση των "Χρονικών" xronika_emipi@yahoo.gr.