Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 18:16

Περιφερειακές Προβολές του 24ου Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας από την Κινηματόδρασις

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ»συμμετέχει στις περιφερειακές προβολές του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Μαθητές από τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, την οποία και ευχαριστούμε, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο χώρο της «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ»επιλεγμένες ταινίες, εγκεκριμένες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας με θέματα που αφορούν στα παιδιά και τους νέους και τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις που έχουν θεσπιστεί από τη UNICEF, την UNESCO και διεθνείς οργανισμούς για τον Κινηματογράφο για Παιδιά και Νέους

Η ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας αποτελεί κύριο στόχο για το σύλλογο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Φεστιβάλ Ολυμπίας μας τιμά με την συμμετοχή σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό που θα δώσει την ευκαιρία σε νέες και νέους της περιοχής μας να γνωρίσουν ταινίες από την μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Κατά την διάρκεια των προβολών θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Οι ταινίες που θα προβληθούν από την Δευτέρα 6 μέχρι και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου είναι οι εξής :          

 

   

Αγαπητέ κύριε Φίρερ 

Γερμανία, fiction, έγχρωμο, 2020, 94΄

Σκηνοθεσία: Christian Lerch

1945, λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Anna και ο 11χρονος γιος της ο Felix αναγκάζονται να φύγουν από το βομβαρδιζόμενο Μόναχο προς τη βαυαρική ύπαιθρο. Κι ενώ για την Anna είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προσποιείται την ένθερμη εθνικοσοσιαλίστρια, ο Felix μοιάζει να μαγεύεται όλο και περισσότερο από τη ναζιστική προπαγάνδα και τους υποστηρικτές της.

Όσκαρ και Λίλι

Αυστρία, fiction, έγχρωμo, 2020, 102’

Σκηνοθεσία: ArashT. Riahi

Δύο προσφυγόπουλα από την Τσετσενία, ο 8χρονος Όσκαρ και η 13χρονη Λίλι, που ζουν τα τελευταία έξι χρόνια στην Αυστρία, πρόκειται να απελαθούν μαζί με τη μητέρα τους. 

Η απόπειρα αυτοκτονίας της τελευταίας έχει ως αποτέλεσμα τη βραχυπρόθεσμη αναβολή της απέλασης, αλλά σημαίνει και τον αναγκαστικό χωρισμό της οικογένειας. Η ελπίδα των παιδιών ότι θα ξαναενωθούν με τη μητέρα τους τροφοδοτείται από την αγάπη του ενός για το άλλο και παρακάμπτει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια με πάθος και ποιητικότητα. Μια γλυκόπικρη οδύσσεια, που αποκαλύπτει ότι κάποιες φορές για να επιζήσεις χρειάζεται να ερμηνεύσεις τον κόσμο γύρω σου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Ντελφίν

Αργεντινή, fiction, έγχρωμο, 2019, 87’ 

Σκηνοθεσία: Gaspar Scheuer

Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Και σίγουρα δεν είναι εύκολη για τον Ντελφίν, ένα 11χρονο αγόρι, που ζει μόνο με τον πατέρα του στα χέρσα και λασπωμένα περίχωρα μιας μικρής πόλης στην επαρχία του Μπουένος Άιρες. Κατά τη διάρκεια της βδομάδας, ο Ντελφίν ξυπνάει νωρίς κάθε πρωί για να πάει στη δουλειά, αποκοιμιέται στην τάξη, πάει να μαζέψει βατράχια με τους φίλους του, κατασκοπεύει μια νεαρή δασκάλα για την οποία νιώθει μια απροσδιόριστη έλξη που δεν μπορεί να κατανοήσει και εν τη απουσία του πατέρα του αναγκάζεται να αντιμετωπίσει ξανά και ξανά τον χρεοσυλλέκτη που απειλεί με έξωση. Μα πάνω απ' όλα ο Ντελφίν θέλει να συμμετάσχει στην παιδική ορχήστρα που σχηματίζεται στο γειτονικό χωριό. Ο ηλικιωμένος μουσικοδιδάσκαλός του τού έχει μάθει να παίζει γαλλικό κόρνο και ο Ντελφίν θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να εμφανιστεί στην ακρόαση. Αυτό θα σημάνει μια περιπέτεια τόσο για τον ίδιο όσο και για τον πατέρα του.

Περισσότερες πληροφορίες : Παιδική & ΝεανικήΤαινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου

 

Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “Κινηματόδρασις”