Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 19:16

«Η Φωνή των Βακχών» στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2021» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ERGON ENSEMBLE»  σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με την αρωγή του Δήμου Η.Π. Νάουσας, παρουσιάζουν την παράσταση «Η Φωνή των Βακχών» στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00.

Η Φωνή των Βακχών είναι μια παράσταση που συνδυάζει τη σύγχρονη πειραματική μουσική με το μουσικό θέατρο. Με τη διαρκή χρήση ακαθόριστων φωνημάτων οι μουσικοί της παράστασης αποκαλύπτουν την ανθρώπινη φωνή ως ένα πρωτόλειο μέσο μη γλωσσικής επικοινωνίας δημιουργώντας μια αίσθηση αρχέγονης τελετουργίας. Η ωμότητα των φωνών και των οργάνων είναι ηχητικά συμβάντα που οριοθετούν την βία, όπως αυτή ξεκλειδώνεται μέσα από το έργο του

Ευριπίδη: μεταξύ Πενθέα και Διονύσου, μεταξύ των αντίθετων δυνάμεων της ανθρώπινης φύσης, μεταξύ της παράδοσης και της θηριώδους επιθυμίας για το καινούριο. Όπως οι Βάκχες αναδεικνύουν μια αέναη σύγκρουση στη βάση της ανθρώπινης ψυχής και της ιστορίας, έτσι και η παράσταση Η Φωνή των Βακχών επιδιώκει να διεισδύσει στη φύση της ανθρώπινης φωνής και να αναδείξει τις ανεξερεύνητες πτυχές της.

 

Συντελεστές παράστασης:

Ergon Ensemble: Κώστας Τζέκος-μπάσο/κλαρίνο, Σπύρος Λασκαρίδης-τρομπέτα,

Αντρέας Ρολάνδος Θεοδώρου-τρομπόνι

Τραγούδι: Χρήστος Κεχρής

Σύνθεση: Ιωάννης Αγγελάκης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κουτλής

Σκηνικά-Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Ηχοληψία: Θάνος Μπίκος

 

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Aπαιτείται προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ. Ώρα προσέλευσης: 20:30.

 

Η προκράτηση είναι υποχρεωτική από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://digitalculture.gov.gr/2021/08/i-foni-ton-vakchon-archeo-theatro-miezas/

Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.