Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 13:42

7ο Φεστιβάλ Χορωδιών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 7ο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώνει και φέτος το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης» υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ελευθερίων της Νάουσας "17 Οκτωβρίου 1912". Φέτος ειδικά είναι αφιερωμένο και στα εκατό χρόνια από τη σύσταση του Δήμου Νάουσας το 1918.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

α) Χορωδιακή Βραδιά, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας  στις 8 μ.μ.   στην οποία συμμετέχουν εκτός της Μικτής Χορωδίας και Μαντολινάτας του «Ωδείου Ναούσης»  χορωδίες  από την Καλαμάτα, Άνδρο, Έδεσσα και Ελευθερούπολη Καβάλας.             

β) Ημερίδα Μουσική - Ιστορική, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Πολυχώρου «ΒΕΤΛΑΝΣ» στις  11.00 π.μ.  με ομιλητές τους:                                                                         -Μιμή Δεινοπούλου συνεκδρότρια, της τοπικής εφημερίδας «Φωνή Ναούσης», με θέμα: "Μια δημοσιογραφική ματιά στα εκατόχρονα από τη σύσταση του Δήμου Νάουσας"

-Καλλιόπη Μπασιούρη-Ρούσου, ψυχολόγο, με θέμα:  - "Η ευεργετική επίδραση του χορωδιακού τραγουδιού στον άνθρωπο"

-Δημήτρη Παρόλα, συνθέτη-μαέστρο & καλλιτεχνικό Δ/ντή του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας, με θέμα:  "Η χορωδία και το χορωδιακό τραγούδι στην Ελλάδα"                                       

-Ευδοξία Γουργουλιάτου, μουσικό - εκπαιδευτικό & Δ/ντρια Δημ. Σχολείου Ζερβοχωρίου, με θέμα:  "Η σωστή τοποθέτηση της φωνής στο τραγούδι και στην ομιλία"

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Δωρεάν αριθμημένες προσκλήσεις για τη χορωδιακή βραδιά, θα διατίθενται από τη Δευτέρα 1/10  στο γραφείο του Σωματείου (Εστία Μουσών) καθημερινά τις                      ώρες 9π.μ.-1μ.μ. & 6-8μ.μ.