Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 14:01

Κύπρος – Κίμων Ξυλοτύμπου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε από την Κύπρο το χορευτικό συγκρότημα Κίμων Ξυλοτύμπου.

Το χορευτικό συγκρότημα Κίμων Ξυλοτύμβου ιδρύθηκε τον Χειμώνα του 1975 με σκοπό τη διάσωση, τη διατήρηση και την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ειδικότερα των Κυπριακών χορών.

Σήμερα αποτελείται από 150 χορευτές και χορεύτριες, παρουσιάζει χορούς από τις περισσότερες περιοχές του Ελληνισμού, έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στην Κυπριακή και Ελλαδική τηλεόραση και δίνει παραστάσεις σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.

Παραστάσεις έχει επίσης δώσει και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας , αφού από το 1993 μεταβαίνει εκεί κάθε καλοκαίρι για περιοδεία.

Το συγκρότημα έχει επίσης ταξιδεύσει το 1997 στο Μεξικό,  το 1998 στην Δανία και Πορτογαλία, το 2003 στην Ιταλία, το 2007 στη Γαλλία ,το 2009 στη Τσεχία και το 2014 στην Γλασκώβη

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 1999 το συγκρότημα λαμβάνοντας μέρος σε Παγκύπριο Διαγωνισμού Λαϊκών Χορών, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, κέρδισε το Πρώτο Βραβείο.

Τρίτο βραβείο παραδοσιακού χορού κέρδισε και το 2007 όπου διαγωνίστηκε μεταξύ 15 χωρών στο 59ο  Διεθνές χορευτικό φεστιβάλ στην πόλη Dijon της Γαλλίας

 

Το συγκρότημα συνεργάζεται στενά με το μουσικό σχήμα Μεσόγειος ,ενώ παράλληλα διατηρεί δική του ορχήστρα με λαϊκούς οργανοπαίκτες. Από τις κυριότερες εκδηλώσεις που διοργανώνει το ίδιο το χορευτικό αναφέρουμε τη βράδια Ελληνικού Χορού που πραγματοποιείται κάθε Χειμώνα καθώς και το διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το 1995.

 

 

Τέλος αναφέρουμε πως το χορευτικό συγκρότημα Κίμων έχει τιμηθεί δύο φορές για την προσφορά του στην κοινότητα Ξυλοτύμβου. Το1994 έχει απονεμηθεί στο συγκρότημα το χρυσό παράσημο της Ιεράς μονής του Αγίου Ραφαήλ Ξυλοτύμβου και το 2005   το παράσημο των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας.

Σχετικά Άρθρα