Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 14:11

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του “1ου Σχολείου Σκηνοθεσίας στη Σχολή του Αριστοτέλη – 2500 χρόνια μετά”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων και master classes του Εργαστηρίου θεατρικής έρευνας“1ο Σχολείο Σκηνοθεσίας στη Σχολή του Αριστοτέλη  – 2500 χρόνια μετά”, διάρκειας 55 ωρών, που διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας από τις 8 έως 16 Σεπτεμβρίου 2020.

 Το 1ο Σχολείο Σκηνοθεσίας πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας, στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας, στο Πολιτιστικό κέντρο Σχολής Αριστοτέλους, και στο Νυμφαίο - Σχολής Αριστοτέλους.  Δίδαξαν οι Γιάννης Λεοντάρης, Δημήτρης Καραντζάς, Ιώ Βουλγαράκη,  Γιάννης Παρασκευόπουλος, Γλυκερία Καλαϊτζή, Έφη Σταμούλη, Τάσος Θώμογλου. Συμμετείχε η «Ομάδα Εν Δυνάμει», κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, με αφορμή την προβολή της παράστασής τους «Ερωτευμένα Άλογα» και η σκηνοθέτης της παράστασης Ελένη Ευθυμίου.

Το Σχολείο Σκηνοθεσίας είναι ένα Εργαστήριο θεατρικής έρευνας, που εγκαινίασε το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας,  σκηνοθέτη Γιάννη Παρασκευόπουλο, σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 Μέλημα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας είναι το 1Ο Σχολείο Σκηνοθεσίας να θεσμοθετηθεί στο μέλλον, ώστε κάθε καλοκαίρι η Ημαθία να γίνεται τόπος συνάντησης, εξερεύνησης και ζύμωσης της εξέλιξης της θεατρικής τέχνης.