Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 08:01

«Ο Μαλέας και ο Βασιλέας»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άφθονο  γέλιο σκόρπισε η  Θεατρική παράσταση  « Ο Μαλέας και ο Βασιλέας»  που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 με αφορμή την εορτή του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης   στο αμφιθέατρο του Γιαννακοχωρίου  Νάουσας.

Οι κάτοικοι του Γιαννακοχωρίου  κατέχοντας πλήρως την ποντιακή διάλεκτο απόλαυσαν με την ψυχή τους  την κωμωδία  και  καταχειροκρότησαν   τους ήρωες του έργου που προσπαθούσαν   να αποσπάσουν με τα ψέματά τους το σακούλι με τα μαλάματα που τους πρόσφερε   ο  Βασιλιάς .   

Την  ποντιακή κωμωδία  του Κοσμίδη Ιωάννη ''Ο Μαλέας και ο Βασιλέας'',  παρουσίασε ο Σύλλογος  Ποντίων Νεάπολης Θεσσαλονίκης σε σκηνοθεσία Παπαδόπουλου Μάκη, με τους ηθοποιούς:  Καλλιονίδη Πέτρο (μαλέα), Κωνσταντινίδη Παναγιώτη (βασιλέα), Μηχαηλίδη Γιάννη (τελάλη), Παπαδόπουλο Μάκη (κουντούρατζη), Κωνσταντινίδη Δημήτρη (αραμπατζή), Σούλα Καρρά (Παρέσα), Κατερίνα Μπίλη (δεσκάλτσα), Πιπερόπουλο Χαράλαμπο (ποπά), Θεοδωρίδη Βλαδίμηρο (φουρουτζή), Στεφανίδου Αναστασία (μαμή), Στεφανίδου Βαρβάρα (μάισσα), Ταλαγκόζη Στέλιο (α φρουρό) και Κεϊσίδου Αρχοντία (β φρουρό). Μουσική επιμέλεια Δημήτρης Βασαϊτης, στίχοι τραγουδιού-τραγούδι Γιώργος Μπίλης, λύρα Κώστας Κυριακίδης και νταούλι Δημήτρης Ευθυμιάδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας κ. Γιάννης Παρθενόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σταύρος Βαλσαμίδης και οι θεατρόφιλοι  κάτοικοι του Γιαννακοχωρίου .
  Η θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Γιαννακοχωρίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας.