Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 10:16

“Δεσποινίς Τζούλια”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Όμιλος Φίλων και Τεχνών Βέροιας παρουσιάζει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας την Δευτέρα 4 Ιουνίου και την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 9μμ τη θεατρική παράσταση "Δεσποινίς Τζούλια"  του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ.

Ο Άουγκουστ Στρίντμπεργκ [August Strindberg, 1849 – 1912] ήταν Σουηδός θεατρικός συγγραφέας, μυθιστοριογράφος και ζωγράφος. Πολλά από τα έργα του Στρίντμπεργκ, που αναφέρονται στην πάλη των δύο φύλων, είναι αριστουργήματα ψυχολογικής ανάλυσης. Η “Δεσποινίς Τζούλια” είναι ένα από τα γνωστότερα νατουραλιστικά έργα του.

23 Ιουνίου 1888.. Σουηδία.. νύχτα παραμονής μεσοκαλόκαιρου, μιας από τις μεγαλύτερες γιορτές της χώρας: Ο αρραβώνας της έχει πρόσφατα διαλυθεί και η δεσποινίς Τζούλια, μια κόρη κόμη, αντί να πάει με τον πατέρα της επίσκεψη στους συγγενείς της, μένει σπίτι και περνάει τη νύχτα με τον Ζαν, έναν υπηρέτη, που έχει ερωτικό δεσμό με την Χριστίνα, μια υπηρέτρια. Η εξέλιξη θα είναι δραματική. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο έργο που αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο τις σχέσεις τριών προσώπων, τη σύγκρουση των φύλων, τα ανθρώπινα απωθημένα και συμπλέγματα, τις ταξικές αντιθέσεις αλλά και τις ανθρώπινες φιλοδοξίες. Όταν οι ισορροπίες διασαλεύονται, πόσο πιθανές είναι οι ανατροπές;

Σκηνοθεσία – Κινησιολογία : Ναυσικά Στάθη
Σκηνικά - Κοστούμια : Ισαβέλλα Κωνσταντούδη
Δεσποινίς Τζούλια : Δέσποινα Γιάγκογλου
Ζαν : Σπύρος Καραγιάννης
Χριστίνα : Κατερίνα Σαμαρτσίδου

 

Οικονομική ενίσχυση 5€