Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 12:49

Τα νέα του Ζαφειράκη Νάουσας στο μπάσκετ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝΤΡΩΝ

Την προηγούμενη Δευτέρα ξεκίνησαν οι άντρες του Ζαφειράκη την προετοιμασία για την νέα σεζόν. Οι προπονήσεις είναι καθημερινές υπό τις οδηγίες του Ν. Τούφα και Θ.Πουρλίδα. Οι δύο πρώτες εβδομάδες κύλησαν χωρίς σοβαρά προβλήματα και οι παίκτες ανεβάζουν τους σφυγμούς τους σιγα-σιγά.Ο coach Τούφας αυτό το διάστημα  δίνει βάρος στην φυσική κατάσταση και την ενδυνάμωση των παικτών μέσα στο χώρο του παρκέ.

Η ομάδα θα παραμείνει σχεδόν ίδια με πέρυσι, μόνο που θα προστεθεί ο Σιαμήτρος που την περσινή σεζόν δεν μπόρεσε να βοηθήσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Άλλο στοιχείο που αλλάζει φέτος είναι ότι η ομάδα θα στερηθεί τις υπέρ-πολύτιμες βοήθειες των Γ. Μουρατίδη που ζει και εργάζεται πλέον στην Γερμανία και  Αν. Λιόλιου που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αθλητική Ένωση Ελπίδα Τούμπας.  Τέλος, οι τελειόφοιτοι της ομάδας(Ζαχαριάδης-Μπολιός-Ζέφυρος-Δίντσης) πέρασαν όλοι σε σχολές της Θεσσαλονίκης και βρίσκονται σε συζητήσεις για το αν παραμείνουν στην ομάδα ή όχι.  Στην ομάδα προβιβάστηκαν από το παιδικό τμήμα οι Λίτος, Δάμτσιος, Ράπτης και Παυλίδης και από το εφηβικό οι Κελεμουρίδης, Μπάμπος και Θωμασιάδης. Το ρόστερ συμπληρώνουν οι Ζιάνης, Σκουλαριώτης, Σιδηρόπουλος, Βαϊγκαντ, Βαδόλας .

Φέτος μετά από 11 χρόνια οι ομάδες της Ά και ΄Β ΕΚΑΣΚΕΜ θα παίξουν παιχνίδια κυπέλλου με εναρκτήριο ματς στις 9 Σεπτεμβρίου στην Βέροια με τον Αετό που ναι νεοφώτιστη στην ΄Β κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ. Την επόμενη μέρα θα φιλοξενηθεί η Αριδαία στο ΔΑΚ Νάουσας. Η τέταρτη ομάδα είναι Άσπρο. Όλα τα ματς είναι διπλά και σε τρία μπασκετικά Σαββατο-Κύριακα , θα προκύψει ο πρώτος του ομίλου όπου θα πάει στο final 4 . Σε κάθε όμιλο θα υπάρχουν δύο ομάδες της Α και δύο της Β. κατηγορίας

 

ΠΑΙΔΙΚΟ

Το παιδικό τμήμα του συλλόγου ξεκίνησε την προετοιμασία του σε ξενοδοχείο της  Κουτσούφλιανης στις 18/8. Εκεί πραγματοποίησε 6 προπονήσεις με τρεξίματα και βάρη και πλέον τις 2 αυτές εβδομάδες προπονείται καθημερινά, κάνοντας διπλές προπονήσεις τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας. Στο ''τιμόνι'' της φετινής ομάδας θα ναι οι Ζιάνης Στ και Τούφας Ηρ.  Η ομάδα θα δώσει τα πρώτα φιλικά παιχνίδια αρχές Σεπτέμβρη και στις  8-9 Σεπτ θα διοργανώσει το 3ο τουρνουά παίδων με συμμετοχή του ΑΟΚ Βέροιας, ΑΣ Καστοριάς και ΑΓΕΠ Κατερίνης.

 

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

 

Την Δευτέρα 4/9 στις 19.00 στο ΔΑΚ Νάουσας θα γίνει η έναρξη των ακαδημιών του ΕΓΣ Ζαφειράκη. Οι προπονητές θα χωρίσουν τα παιδιά σε τμήματα και θα τους δώσουν ώρες προπονήσεων.