Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

Γίγνεσθαι

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 08:42

Το ‘Φράγμα’: Γιώργος Τελτζίδης

Του Σίμου Ανδρονίδη

 

«Δε θέλω τίποτε απ’ αυτά- ποιο τ’ όφελος τάχα; - να μου λείπουν. Σαν ψέματα μου φαίνονται οι παλιοί μου άθλοι. Τα έπαθλα που είταν για μένα, τα σφετεριστήκαν οι άλλοι με δόλιους κλήρους και δωροδοκίες»·(Γιάννης Ρίτσος, ‘Αίας’).

Του Σίμου Ανδρονίδη

 

 To βιβλίο της Μαρίκας-Ρόμπου Λεβίδη, με τίτλο 'Επιτηρούμενες ζωές-Μουσική, χορός και διαμόρφωση της υποκειμενικότητας στη Μακεδονία, συνιστά την επιτομή μίας έρευνας πεδίου, μία ερευνητική-μεθοδολογική πλαισίωση η οποία εστιάζει στο Σλαβόφωνο πληθυσμό της Ανατολικής Μακεδονίας, και πιο συγκεκριμένα σε Σλαβόφωνους που διαβούν σε κοινότητες των Σερρών και της Δράμας..

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 20:19

‘Το αρχαίο κεραμίδι’

Του Σίμου Ανδρονίδη

 

«Κανένας δεν βασιλεύει αιώνια και μεγαλοπρεπώς. Μονάχα ο ήλιος. Πλημμύρισαν τα αρχαία νταμάρια της Πεντέλης από πορφυρά και πορτοκαλιά χρώματα. Υπάρχουν λέξεις που ο ήλιος τις μονοπωλεί δίχως να δυσανασχετεί η δίδυμη αδελφή του» (Βαγγέλης Χρόνης, ‘Ωδή στον ήλιο’).

Του Σίμου Ανδρονίδη

 

«Ξεψύχησε και φέτος το καλοκαίρι οι αμμουδιές που δεν περπάτησα είναι εκεί και με περιμένουν η θεά Αφροδίτη έφυγε ποιος ξέρει αν θα ρθει το επόμενο καλοκαίρι παιδιά της τύχης είμαστε έτσι ήρθαμε έτσι πορευόμαστε σ’ αυτό τ’ αστέρι που είμαστε επιβάτες μικροί κι ασήμαντοι κι ας θαρρούμε πως είμαστε το κέντρο του κόσμου. Ξεψύχησε και φέτος το καλοκαίρι κι ένα κερί μέσα μου έσβησε» (Γρηγόρης Σακαλής, ‘Φθινόπωρο’).

Του Σίμου Ανδρονίδη

 

 «Η πόρτα μου ανοιχτή χωρίς σύρτη για τις κραυγές των πουλιών και για τον ερχομό σου» (Σέφης Αναστασάκος, ‘Εχθρός εντός’).

Σελίδα 1 από 12
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"