Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 
 

 
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 20:15

Πόση υποκρισία, Θεέ μου!

Ξεπέρασε κάθε επίπεδο υποκρισίας και μικροπολιτικής σκοπιμότητας η παράταξη Καραμπατζού και οι προσκολληθέντες σε αυτή «ανεξάρτητοι» δημοτικοί σύμβουλοι στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα πάνω σε ένα θέμα που ενώνει την συντριπτική πλειονότητα των δημοτών, την παραχώρηση χρήσης χώρου δίπλα στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» Αίθουσα ΕΡΙΑ για την κατασκευή του Ιερού Ναού του πολιούχου της Νάουσας, Οσίου Θεοφάνους.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε μια αποκλειστική συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ- ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ  , στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων δια βίου μάθησης, οργανώνει και υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα “Διαπολιτισμική Εκπαίδευση” διάρκειας500 ωρών.

Την θέση της  με σαφήνεια εξέφρασε για το θέμα της δωρεάν παραχώρησης χρήσης,  δημοτικού οικοπέδου για την ανέγερση του ναού του Αγίου Θεοφάνη, η υποψήφια δήμαρχος  Νάουσας και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας», Ίλια Ιωσηφίδου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας.

Την δική του πρόταση για την ανέγερση του ναού  του Αγίου Θεοφάνη, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Προκόπης Μπίλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίσης του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το απόγευμα της Δευτέρας. 

Παρακολουθείστε σε video, τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, για το θέμα της δωρεάν παραχώρησης οικοπέδου στη Μητρόπολη για την ανέγερση του ναού, του πολιούχου Νάουσας Αγίου Θεοφάνη, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, καθώς και την επίσημη δήλωση του Μητροπολίτη, την οποία διάβασε ο πατέρας Ιωακείμ.

Tην αναβολή του θέματος για την δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου στην Ιερά Μητρόπολη για την ανέγερση Ναού που θα στεγάζει τον πολιούχο της Νάουσας Όσιο Θεοφάνη, εξέφρασε η αντιπολίτευση του δήμου στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας.

Με 14 ψήφους υπέρ, 12  υπέρ της αναβολής, 3 αρνητικές ψήφους και δυο παρών, δεν πέρασε το θέμα της «Δωρεάν παραχώρησης χρήσης δημοτικής έκτασης στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας», για την ανέγερση  του Ναού του πολιούχου της Αγίου Θεοφάνη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας το απόγευμα της Δευτέρας, παρουσία και του Μητροπολίτη Παντελεήμων.

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 14:13

Ανέγερση Ναού Αγίου Θεοφάνη

Της Ίλιας Ιωσηφίδου*

 

«Εδώ και πολλά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας ευκαιριακής και ψηφοθηρικής αντιμετώπισης του θέματος του Ναού του πολιούχου από τις δημοτικές αρχές. Έτσι και σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος έρχεται «στο παρά πέντε» να προτείνει την παραχώρηση οικοπέδου από το Δήμο για ανέγερση του Αγίου Θεοφάνη, η οποία είναι απαράδεκτη για πολλούς λόγους.

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας στο πλαίσιο εορτασμού της 197ης Επετείου Ολοκαυτώματος της πόλης, παρουσιάζει τη μουσική συναυλία με το μουσικό σύνολο «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας» το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 καιώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

Το συντονιστικού του SOS Βέρμιο  μας απέστειλε την επιστολή που συντάχθηκε και κοινοποιήθηκε  δημόσια  επί προσωπικού στους επικεφαλής και των δύο (2) βαθμίδων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της δια βίου μάθησης, καισε Αποκλειστική συνεργασία για τον Νομό Ημαθίας με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 , Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ - ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» διάρκειας 160 ωρών με απευθείαςσυμμετοχήστις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου , πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την Ψυχική Υγεία με τους μαθητές όλων των τμημάτων της Α΄ Λυκείου του  ΕΠΑΛ Βέροιας, από το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας.

Για άλλη μια φορά οι αθλητές του ΣΕΒΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στον 14 Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος που διεξήχθη στις 14-4-2019.Συμμετοχή είχαμε  με τους αθλητές  Σακελλάρη Κώστα, Τσαγκερά Γιώργο Μπεζηργιάννη Μανώλη Λιάμο Ιωάννη και Παπουτσή Χάρη στην κλασσική διαδρομή με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό στο Λευκό Πύργο, Μουρλίδου Αικατερίνη στα 10 km,  και τους Παπατάρκα Έφη, Γιώτα Δάμτσιου, Βαλάντη Λιόλιο, και Φράγκη Θωμά στα 5χλμ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον από τους δρομείς συνεχίζεται η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής για τον «17ο Δρόμο Θυσίας» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας στο πλαίσιο του εορτασμού της 197ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της πόλης, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, αθλητές και μη. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην Πλατεία Καρατάσου στις 10:00 το πρωί.

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας ,  θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 22η του μηνός Απριλίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 19:01

Περπατώ- Περπατώ

Περπατώ – περπατώ μεσ’ στο Δήμο και διαρκώς πληγώνομαι

Βλέπω άδεια σπίτια και κλειστά μαγαζιά

Βλέπω χαλασμένους δρόμους και σπασμένα πεζοδρόμια

Αδέσποτα σκυλιά σε αγέλες

Με το Νίκο Κουτσογιάννη διαφέρουμε αρκετά σε ιδέες και προσεγγίσεις. Όλα όμως παραμερίζονται όταν η κουβέντα έρχεται στον τόπο και τα οράματα μας γι’ αυτόν. Στα χαρακτηριστικά που θεωρούμε πως πρέπει να έχουν οι άνθρωποι που θα πρέπει ν΄ ασχολούνται με τα κοινά και οι οποίοι θα τον σπρώξουν μπροστά, στο μέλλον. Η Εργατικότητα, η Τιμιότητα, η Ευελιξία, η Αφοσίωση και η Βιωματική γνώση των αναγκών του τόπου μας φέρνουν κοντά.

Την Κυριακή 14/4 ο όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας διοργάνωσε το τρίτο ατομικό προ-παιδικό τουρνουά (πράσινη μπάλα).

Πολύ καλή η παρουσία των μαθητών και μαθητριών του Νομού που συμμετείχαν στη Β’ φάση των αγώνων κλασικού αθλητισμού που έγιναν στα Ιωάννινα την Τρίτη 16/4. Η Δ.Δ.Ε. Ημαθίας συμμετείχε με 12 αθλητές-τρίες που έφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα :

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 17:41

Εαρινή «Γιορτή των Κ.Α.Ν.ΟΝΙΩΝ»

   Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου η εαρινή «Γιορτή των Κ.Α.Ν.ονιών» της Κολυμβητικής Ακαδημίας «ΝΑΟΥΣΑ» με τη συμμετοχή 5 ομάδων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της  πόλης μας.

Σελίδα 1 από 441
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"