Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
 

 
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 14:21

Από τα 3-5 Πηγάδια στο Σέλι , διάσχιση με ορειβατικά Ski από τον Γιώργο Καισαρίδη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

  Την διάσχιση του Βερμίου και συγκεκριμένα την διαδρομή Πηγάδια – Σέλι έκανε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου ο συμπολίτης μας Γιώργος Καισαρίδης.

 Ο Γιώργος ξεκίνησε από το Πάρκιγκ του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια και η διαδρομή που ακολούθησε ήταν : Λούκι – Κορυφή – Μεγαρεμιώτικα Καλύβια – Σιδεράκι – Βρύση Φραγκόπουλου – Άνω Σέλι – Πριόνια – Σελιώτικη Μπάρα - Κεραίες (πάνω και πίσω από το ξενοδοχείο Ξενία) – και τέλος έφτασε στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου ( στο Σαλέ Πλατίτσα). Το μήκος της διαδρομής ήταν 27 χιλιόμετρα με 1112 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά , και διανύθηκε σε 5.30 ώρες . Η διαδρομή πανέμορφη με το βουνό να λάμπει από το χιόνι , ηρεμία , ίχνη ζώων αρκετά , υπέροχες εικόνες από τις  γύρω κορφές και τα όρη της περιοχής (Άσκιο, Όλυμπος , Πιέρια …) , τα χιονισμένα πεύκα , το έρημο Βλαχοχώρι Άνω Σέλι ,τα Πριόνια με το κυνηγετικό κατάφύγιο του Βασιλιά , την Παναγία την Σελιώτισα,  και ήχους σαν το θρόισμα της Μπελίτσας (του ποταμιού που ξεκινάει πάνω από το Άνω Σέλι) και του αέρα που έλεγε ότι ο χειμώνας καλά κρατεί… Το όλο ενχείρημα απαιτεί σχεδιασμό , σωστή προετειμασία και τεχνικές γνώσεις όπως και πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ο κ. Καισαρίδης  είναι ορειβάτης που έχει περάσει αρκετές σχολές  της Ε.Ο.Ο.Α. πάνω στο βουνό , είναι αθλητής ορειβατικού σκι (του Ε.Ο.Σ. Νάουσας ) αλλά και δρομέας μεγάλων αποστάσεων με πολλούς αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Την διαδρομή αυτή μας είπε την είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν με ποδήλατο Βουνού αλλά και με τα πόδια, και το τερέν που κινήθηκε ήταν οικοίο σε αυτόν , όμως το χειμώνα η ιδέα να φτάσει στο απέναντι χιονοδρομικό κέντρο που είναι ορατό από την μεριά των Πηγαδιών τον γοήτευε ,μας επισήμανε όμως ότι μεγάλες διαδρομές καλό είναι να γίνονται με παρέα και με άτομα με ίδιες δυνατότητες και δυνάμεις για να πετυχαίνουμε τον στόχο και να υπάρχει σχετική ασφάλεια και καλή ψυχολογία .

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"