Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 00:06

Προσπάθεια για αναμοριοδότηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το σοβαρό ζητημα της  μοριοδότησης των εκπαιδευτικών στη Νάουσα ανακινεί ο δήμος με στόχο την αναμοριοδότηση τους από τη νέα σχολική περίοδο.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός πως όποιος  εκπαιδευτικός (κυρίως από το Νομό Θεσσαλονίκης) επιθυμεί να έρθει στην Ημαθία δεν προτιμά τη Νάουσα, διότι του δίνει 3 μόρια , όσα και η Αλεξάνδρεια, ενώ το Πλατύ δίνει  5. Άρα στόχος είναι με την αναμοριοδότηση η Νάουσα να δίνει 5 μόρια ή και παραπάνω με στόχο την προσέλκυση εκπαιδευτικών  και την κάλυψη των όποιων κενών δημιουργούνται λόγω αυτού του προβλήματος κάθε χρόνο. Όλα αυτά βέβαια από την επόμενη σχολική χρονιά.

 

Κενά σε εκπαιδευτικούς

Είναι  γνωστό πως κατά την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας υπόσχεται εκπαιδευτικούς στα σχολεία και έγκαιρη έναρξη μαθημάτων. Κατά την έναρξη της φετινής χρονιάς παρατηρήθηκαν  για μία ακόμη φορά οι σύνηθες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς  στα σχολεία της Νάουσας παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, με τα λυκειόπαιδα να ταλαιπωρούνται και να αδημονούν περισσότερο από όλους.

 Θυμίζουμε, ότι πέρυσι, είχαν πραγματοποιήσει πορεία μέσα στην πόλη, η οποία κατέληξε στο Δημαρχείο με βασικό αίτημα την κάλυψη των κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού.

 

Συνάντηση δημάρχου – Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Φαίνεται πως η κίνησή τους έπιασε τόπο αφού την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, έγινε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Σε  συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Νάουσας  Νίκου Κουτσογιάννη παρουσία  του Αντιδημάρχου Παιδείας  Στέλιου Δάγγα, με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας  Αναστασία Μαυρίδου, τέθηκε το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων του Δήμου Νάουσας, και σύμφωνα και με το δήμο υπήρξε  θετικής προσέγγιση από την κ. Μαυρίδου με στόχο το αίτημα να προχωρήσει.

Το θέμα, είχε προηγουμένως απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο  στη συνεδρίαση της 19ης Οκτωβρίου και επί  του θέματος είχαν τοποθετηθεί ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Βαλσαμίδης αλλά και ο αντιδήμαρχος Παιδείας  Στέλιος Δάγγας. Αμφότεροι, υπογράμμισαν  την μη έγκαιρη στελέχωση των σχολείων του Δήμου με καθηγητές και την ανάγκη εύρεσης λύσης.

 

Στόχος η προσέλκυση εκπαιδευτικών

Το ζήτημα δεν είναι εύκολο και προφανώς δεν είναι αρκετή η διαφαινόμενη  αγαστή συνεργασία του δημάρχου και της κας Μαυρίδου, καθώς το αίτημα του δήμου είναι ανάγκη να βρει ευήκοα ώτα  στο Υπουργείο. Αν όμως αυτή η προσπάθεια ευοδωθεί και ολοκληρωθεί τότε σίγουρα θα διευκολύνει την ταχύτερη στελέχωση των σχολείων με καθηγητές καθώς η αύξηση των μορίων θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να συγκεντρώσουν μόρια για την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Μια θετική εξέλιξη για τον εκπαιδευτικό κόσμο, μαθητές και καθηγητές και για τους γονείς που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"