Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 11:56

Εξορμήσεις, Μ υ ή σ ε ι ς, Νικώντας τη Χαρά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Ηλία Τσέχου

 

Φαράγγι Κράστας 9/9/2018

Βάθρες Μεταμόρφωσης 16/9/2018

 

 

Ο έρωτας σαν τα πουλιά / Πετά και δεν κουράζεται

Σε όποιο κλωνάρι κάθεται / Ξεκουράζεται

 

Μεγαλειώδεις έξοδοι από τους καναπέδες, τα κουζινοτράπεζα, καφετέριες νεκρές, φυλακές νου ορμητικές, από το χρόνο του τίποτα κι όπως το χθες όμοια, '' μαλάκα '' χωνευτήρια, οι σωτήριες εκδρομές στο Φαράγγι Κράστας, στις Βάθρες Μεταμόρφωσης, Σεπτεμβριανά, αποχαιρετώντας καλωσορίζοντας καλοκαίρι φθινόπωρο, μεθώντας ανταμώματα ανθρώπων, γεμίζοντας χαμόγελα το βήμα, την εμπιστοσύνη, την συνεννόηση.

 

Άγγελος κόσμος, πλήθος, να μένει άναυδος στις ομορφιές, στις δροσιές, στις σπουδές του τόπου μας, θαυμάζοντας όνειρα τόσο πλησίον, ένας κόσμος να ανταποκρίνεται, να μαθαίνει το βάδην σε χώμα, κροκάλες, αφρούς υγρούς, καταρράκτες, πλατάνους, κυκλάμινα, κισσούς , ανθεστήρια, πατρίδα...

 

Έτη 8 παλεύουμε στο Φαράγγι, από το 2010, στις Βάθρες από φέτος, συνδέονται με τα νερά του ίδιου ποταμιού Μέγα Ρέματος, και αφού πέρασαν 60.000 κόσμος, δεν πάτησαν για ένα γεια και χαίρε ποτέ, ούτε 4+4 βουλευτές του νομού Ημαθίας, νομάρχες, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι , αντιδήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, πολιτιστικών συλλόγων, της Ερατεινής Ημαθίας, καλά κάνατε, κάνετε, εκεί να μείνετε...Φτου Φτου μη ματιαστείτε ... Μα πλήθη λαμπρά μηνυμάτων για το 2019 εκδρομέων καταφτάνουν, αγαπάμε το Βέρμιο, εδώ θα σταθούμε, κάτω τα χέρια ανεμογεννήτριες φτηνιάρικες, λερωμένες λήξεις...

 

Γιορτάσαμε και φέτος τα πάθη μάθη, κοντινές οι αποστάσεις...Όσοι θυμώσατε, έχετε το νου σας, έχουμε βαθιές ανάγκες πινακίδων για διαδρομές, χάρτες οδηγιών, μια αερογέφυρα στη Δέση, στο έμπα του φαραγγιού, να περνούν χειμώνα 200 αναρριχητές, έχουν χαράξει άλλες δυο διαδρομές στους όγκους των βράχων της Κράστας, 85-230 m, σύνολο 15 (!!!), έχουμε ανάγκη ενημέρωσης από τον Δήμο Νάουσας, τι απέγιναν, εδώ και δυο χρόνια, τα 600.000 ευρώ, που εγκρίθηκαν από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, για την δημιουργία γραφείων, σε μια από τις δύο κλειστές αίθουσες του σχολείου Γιαννακοχωρίου, γραφείων τουριστικής ανάπτυξης Νομού Ημαθίας και βάση προγραμματισμών εξορμήσεων στο Φαράγγι της Κράστας, επί πλέον, πια, και Βάθρες Μεταμόρφωσης!

 

Τα σέβη μου, καλό φθινόπωρο, οι ενδιαφερόμενοι αρωγής, δράσης και διάδοσης, στις τηλεφωνίες 23320 51124, 6939699902, στο Γιαννακόχωρι, επιτόπια... Και του χρόνου! Δωρεά Tsehos Tours!!!

 

Η ποίηση τουλάχιστον / Βάλτος του μέλλοντος / Δίχως κουνούπια.- η.τ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"